Avocat Piperea: Românii amendați pentru mască să ceară despăgubiri. Cineva trebuie să plătească pentru asta

A fost anulată prima amendă pentru nepurtarea măștii de protecție în aer liber, după ce Curtea Constituțională a decis că ordonanța prin care se impune această măsură nu este legală. Într-o intervenție la Antena 3, avocatul Gheorghe Piperea i-a îndemnat pe românii care au fost amendați să ceară și despăgubiri în momentul în care solicită anularea penalizării.

„Eu sugerez românilor ca în momentul în care vor cere anularea acestor amenzi să înceapă să solicite și despăgubiri de la cei care au făcut posibile aceste amenzi, mă refer la emitenții actelor normative. Cineva trebuie să înceapă să plătească pentru asta, și acel cineva nu poate să fie în continuare statul român, adică noi plătitorii de taxe și impozite.

În această hotărâre nici nu s-a ținut cont de faptul că acea decizie a Curții Constituționale încă nu este publicată în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă încă o lecție serioasă dată politicienilor, care nu s-au grăbit să ia niciun fel de măsură pentru a pune de acord legislația și decizia Curții Constituționale. Instanța a spus că nu este nevoie de publicarea în Monitorul Oficial, această ordonanță nu există, ea a fost desființată de Curtea Constituțională. Efectele sunt imediate, deci trebuie să se anuleze toate acele amenzi care au fost date în cursul existenței acestei ordonanțe.”, a transmis avocatul Gheorghe Piperea la Antena 3.

Citește și:

Va salva Putin elita mondială de furia populară? Piua! Pauză de război cu braveheart Gheorghiță

Războiul cu rușii – Manipularea pentru retragerea în umbră a criminalilor din pandemie

Cristian Terheș: ”Genul acesta de gesturi nu mă intimidează, ci doar mă motivează să continui să lupt pentru drepturile și libertățile tuturor” VIDEO

Presa liberă nu este ”alternativă”. Fără presa ”nevândută” nimeni nu ar fi aflat niciodată realitatea

Avocat Piperea, decizia CCR: Am avut birocrați, tehnocrați și politicieni deosebit de proști

Avocat Piperea: A venit vremea țapilor ispășitori. Dosare penale de maplraxis pentru medici

Dr. Vasile Astărăstoae: Sloganul „vaccinul este sigur și eficient” este o dezinformare

47% din cei vaccinați au făcut covid 19. Date de la Institutul Naţional de Sănătate Publică

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share