Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Când vă doriţi să experimentaţi intimitatea fizică în modul cel mai iubitor, sediul conducerii va fi în inimă

Sexualitatea a devenit împovărată de multe judecăţi, temeri şi emoţii. Cu greu orice aspect al ei mai este spontan şi de la sine înţeles. Este ca şi cum am spune că aspectul copilăresc al sexualităţii, aspectul copilului inocent care explorează liber, s-a pierdut. Sunteţi plini de frică şi de tensiuni atunci cînd vine vorba să vă exprimaţi sexualitatea.

Aş vrea să abordez această povară în acest mesaj, dar mai întâi aş dori să spun câte ceva despre ce semnificaţie are sexualitatea din punct de vedere spiritual.

Sexualitatea este dansul împreună al celor două energii, masculină şi feminină. La origini sexualitatea a fost mai mult decât un simplu act fizic. A fost menită să fie un dans în care să participe toate nivelele sau aspectele voastre şi ale partenerului vostru.

Voi face distincţie între patru nivele sau aspecte care pot juca un rol în acest dans al energiilor.

Cele patru aspecte ale experienţei sexuale

Primul este la nivel fizic, aspectul corpului fizic. Corpul este inocent. Corpul cunoaşte dorinţa sexuală şi pofta şi aceasta este ceva ce este prezent în mod spontan în interiorul corpului. Corpul urmăreşte satisfacerea dorinţelor sale şi omul este, sau conştiinţa sufletului din om, cel care determină modul în care dorinţa sexuală este aplicată şi manifestată. Repet, corpul este inocent. El cunoaşte pofta şi dorinţa. Nu este nimic greşit în asta. Poate fi o sursă de distracţie, joc şi plăcere. Dar corpul singur nu poate alege modul în care îşi va exprima energia sexuală. Voi, fiinţa umană sunteţi cea care este responsabilă şi corpul are nevoie de conducerea voastră.

Când vă doriţi să experimentaţi sexualitatea în modul cel mai iubitor, sediul conducerii va fi în inimă.

Când vă lăsaţi inima să se ocupe de energia voastră sexuală, ea va găsi expresia cea mai plină de bucurie. Alternativa este să vă lăse gândurile (judecăţile) sau emoţiile să conducă fluxul sexual şi veţi vedea că acest lucru va cauza mai multe blocaje în energia voastră, dar voi vorbi despre acest lucru mai jos.

Al doilea aspect al dansului sexual pe care aş vrea să-l disting este nivelul emoţional. Unirea sexuală este un act profund emoţional. Dacă ignoraţi acest aspect, voi nu sunteţi pe deplin prezenţi în act şi vă excludeţi singuri de la reala semnificaţie a sexualităţii.

În precedenta discutie, numit ” Confruntarea cu emoţiile ”, am intrat pe larg în problemele emoţiilor. Am evidenţiat puternicele emoţii ale fricii, furiei şi tristeţii şi am discutat despre cum vă pot ele scoate din centrul vostru. Când oricare dintre aceste emoţii puternice sunt prezente într-o relaţie dintre doi oameni şi ele nu sunt conştient recunoscute şi abordate, ele vor ieşi la suprafaţă atunci când ei sunt intim împreună. Aceste emoţii pot cauza reacţii psihologice de rezistenţă sau de închidere când sunt intim fizic împreună, sau corpul poate fi în imposibilitatea de a simţi poftă sau excitare.

Ori de câte ori apar aceste blocaje psihologice sau fizice, este important să vă confruntaţi cu ele la nivelul la care ele au apărut: nivelul emoţional. Când încercaţi să delimitaţi simptomele fizice fără să vă uitaţi la dinamica emoţională ce stă la bază, sunteţi lipsiţi de respect faţă de voi înşivă şi faţă de corpul vostru. Când corpul se opune intimităţii, el vă trimite un mesaj, pur şi clar, că există un blocaj emoţional. Acest fapt se poate datora unei probleme dintre voi şi partenerul vostru, sau poate fi o rană emoţională pe care o purtaţi în voi din trecut. Orice ar fi, aceasta trebuie abordată şi îngrijită în cel mai blând şi iubitor mod astfel încât energia sexuală să poată curge din nou liber.

După nivelul emoţional urmează nivelul inimii, care este sediul sentimentelor. Sentimentele aparţin de domeniul intuiţiei şi cunoaşterii interioare. Partea voastră sentimentală vă vorbeşte prin şoapte liniştite, pline de înţelepciune şi de compasiune. Ca natură emoţiile sunt mult mai puternice şi le numim ”reacţii ale neînţelegerii” pentru că asta sunt ele în esenţă: explozii ale neînţelegii a ceea ce se întâmplă cu voi.

Când între partenerii sexuali se deschide inima, atunci între ei există încredere, iubire şi siguranţă. Când inima este prezentă într-o întâlnire sexuală, voi îi permiteţi intuiţiei voastre să ia act de ceea ce se petrece între voi atunci când ajungeţi intimi fizic. Nu vă ascundeţi emoţiile, vorbiţi deschis. Dureri vechi pot ieşi la suprafaţă şi ele sunt acceptate ca atare. Sunteţi acceptaţi aşa cum sunteţi şi acest tip de acceptare este cea mai mare putere de vindecare care există. Când vă conectaţi energia inimii cu energia sexuală, poate avea loc o mare vindecare într-o zonă în care este mare nevoie de ea.

Cu toate acestea, inima poate juca deasemenea un rol subtil în a vă preveni în experimentarea sexualităţii într-un mod iubitor, plin de bucurie. Inima se poate închide singură în faţa bucuriei sexualităţii din diferite motive. În primul rând ar putea fi o dorinţă a inimii să se ridice deasupra realităţii pământ. În al doilea rând ar putea fi în joc dogmele religioase care nu lasă inima să se deschidă către ceea ce este sexualitatea cu adevărat.

Inima poate avea o puternică înclinaţie în a se ridica deasupra planului dens al realităţii materiale. Este un fel de dor de casă. Ar putea fi o dorinţă de unitate care nu vizează deloc uniunea sexuală, dar care ,de fapt, poartă în ea o subtilă respingere a tărâmului pământ ( şi a sexualităţii de asemenea). Mulţi dintre voi cunosc dorinţa de a transcende această realitate. Mulţi dintre voi îşi amintesc energia iubirii şi armoniei pe care au experimentat-o în tărâmurile non-materiale înainte de încarnarea pe pământ. Inimile voastre strigă după uşurinţa şi luminozitatea acestei vibraţii. Voi încercaţi să sorbiţi din această energie atunci când meditaţi. Adesea chakrele superioare sunt activate în acest fel, adică inima, gâtul, cel de-al treilea ochi şi chakra coroană. Ele se deschid, în timp ce cele trei chakre inferioare (plexul solar, chakra ombilicală şi coccisul) care sunt vitale sinelui vostru pământesc sunt mai mult sau mai puţin abandonate.

Într-un mod mult mai nenatural, aceasta se întâmplă atunci când luaţi droguri. Atunci când luaţi substanţe care expansionează mintea, chakrele superioare sunt artificial deschise şi temporar puteţi experimenta extazul şi beatitudinea care vă fac să uitaţi de aspectul dens şi greu al realităţii pământ.

Deşi dorinţa şi dorul de transcendenţă sunt de înţeles, este important să faceţi pace cu realitatea pământ. Altfel veţi crea o separare artificială între partea de sus şi partea de jos a câmpului vostru energetic. Veţi acorda preferinţă în a fi în partea de sus a aurei voastre cu conştiinţa şi vă veţi creşte o subtilă sau evidentă rezistenţă la realitatea corpului, a emoţiilor şi a sexualităţii. Aceasta crează un dezechilibru în câmpul vostru energetic.

Când vă este dor de casă în acest mod, încercaţi să simţiţi motivul şi scopul pentru care sunteţi pe pământ chiar acum. Motivul pentru care sunteţi aici nu este de a transcede pământul ci de a aduce ”Acasă” jos pe pământ. Aceasta este o călătorie sacră.

Al doilea motiv pentru care inima este reticentă faţă de sexualitate sunt dogmele religioase, adesea provenind din vieţile anterioare. Pot fi vieţi în care aţi făcut jurământ de castitate sau în care aţi fost învăţaţi să simţiţi ruşine sau vinovăţie pentru plăcerile trupeşti şi sexualitate. Aceste energii pot persista încă în inima voastră. Din cauza lor voi puteţi avea judecăţi negative despre sau o rezistenţă subtilă faţă de intimitatea fizică. Aceste judecăţi şi sentimente nu se bazează pe adevăr. Din nou vreau să vă spun că în sine corpul este inocent. Pofta, dorinţa şi toate procesele fizice care vă fac să doriţi uniunea sexuală sunt procese naturale, sănătoase. Dezechilibrele care apar în zona sexualităţii sunt aproape întotdeauna datorate nivelelor non-fizice, despre care tocmai am discutat.

Cel de-al patrulea nivel şi ultimul este aspectul minţii. La nivel mental pot fi credinţe morale sau spirituale care vă opresc să vă bucuraţi de sexualitate. Cele mai multe dintre aceste credinţe sunt de natură religioasă.

La nivel spiritual voi puteţi simţi că, corpul fizic este un fel de închisoare. Realitatea non-fizică a ”planurilor superioare”( aşa cum voi le numiţi, nu Eu) sunt atât de glorificate încât realitatea fizică devine subevaluată. Acest lucru apare frecvent printre Lucrătorii în Lumină.

În special printre ei există de multe ori o rezistenţă la plăcerea şi bucuria pe care o poate oferi sexualitatea. Acest lucru rezultă în parte din credinţele morale şi religioase şi parţial din lipsa de experienţă în acest aspect al vieţii. Multe suflete Lucrători în Lumină şi-au petrecut multe vieţi ca preoţi, călugăriţe sau roluri similare, retraşi din comunitate, fără un partener sau o familie. Ei s-au focalizat atât de mult pe spiritualitate încât zona sexualităţii a fost neglijată.

Persoanele spirituale sau religioase adesea manifestă o lipsă de respect faţă de corp în expresia lui naturală. Acesta este un lucru cu adevărat regretabil deoarece corpul este expresia în materie care, din partea noastră este considerată ca fiind cea mai sacră călătorie prin care un suflet trece. Să semănaţi şi să culegeţi seminţele divinităţii voastre atât de departe de casă în realitatea materiei şi formei este un angajament sacru. Este un act divin, creator de cel mai înalt ordin.

Poate că uneori s-a întâmplat să fiţi prezenţi lîngă cineva aflat pe patul de moarte sau aţi fost martori la naşterea unui copil. În acele momente sufletul iese sau intră în dansul lui cu  materia. Ambele momente sunt învăluite de o atmosferă de sacralitate. Puteţi simţi această adâncă, învăluitoare linişte plină de onoruri care anunţă plecarea sau sosirea unui suflet. În aceste momente, pe partea noastră a vălului, există cel mai mare respect pentru ceea ce faceţi voi. Dansul cu materia este sacru. Iar voi îl detestaţi atât de mult uneori !

Sexualitatea în adevăratul său înţeles este un dans cu materia în care în acelaşi timp se ridică deasupra materiei. Într-o exprimare de sine sexuală echilibrată voi transcendeţi realitatea materială fără a o ignora sau reprima, fără a abandona cele trei chakre inferioare şi fără a căuta extazul numai prin chakrele superioare. O sexualitate completă integrează toate nivelele fiinţei voastre. Sexualitatea este puntea de legătură  dintre materie şi spirit.

Când doi oameni sunt intimi fizic într-un mod iubitor, toate celulele corpului lor vibrează puţin mai repede – ele încep să danseze puţin. Se deschide o poartă către o realitate energetică cu o vibraţie puţin mai ridicată şi o senzaţie mai luminoasă. După o unire sexuală în care totul din voi participă – corp, suflet şi minte – vă simţiţi liniştiţi şi bucuroşi în acelaşi timp. Este un extaz liniştit. Celulele corpului vostru au gustat energia iubirii şi în acel moment aţi adus realitatea Iubirii un pic mai aproape de voi. Voi aţi condus energia divină a Iubirii care doreşte atât de mult să curgă prin voi şi care are numai cel mai mare respect pentru natura voastră sexuală.

Dacă energia tuturor celor patru nivele curge împreună într-o unire sexuală, acesta este un act de creaţie divină. Copilul care se naşte dintr-un astfel de act este foarte natural. Când dansul masculinului şi femininului este realizat într-un mod atât de plin de bucurie, numai bunătate şi dulceaţă pot veni din el. Dacă un copil este conceput în acest mod, el intră în realitatea pământului pe un tobogan de iubire şi lumină. Este cel mai iubitor bun venit pe care-l poate primi un suflet pe pământ.

dincolo-de-mine-sunt-eu.blogspot.ro/

Citește și:

Inhibarea sexualității hranește ființa cu tensiuni, cu degradarea stimei de sine, cu stări de nemulțumire și nesiguranță.

Agresivitate și sexualitate – stăpânirea lor ne întărește

Sexualitatea – limbajul iubirii care aduce sănătatea în corp și liniștea în minte și suflet

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV- Iubirea şi sexualitatea

Gabor Mate: Dacă nu te simți dorit, atunci o să folosești tot ce ai, ca să faci alți oameni să te dorească

Cum ne intarim centrul energetic al sexualitatii

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">