Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Caniculă? Câteva sfaturi pentru o vară mai ușoară!

După o perioadă de ploi, acum avenit rândul căldurii să dea bătăi de cap românilor. Temperaturile ce depășesc indicele de confort ne duc cu gândul la atmosfera deșertică, tocmai de aceea este bine să ținem cont de comportamentul locuitorilor deșertului și chiar să împrumutăm câteva obiceiuri de la ei. Astfel, este recomandat să purtăm haine subtiri, largi și deschise la culoare. Paradoxal, cu cât esti mai neacoperit, cu atât transpiri mai mult, astfel încat o palarie sau o sapca ajută . Cu toate acestea, nu trebuie exagerat cu articolele vestimentare, pentru că echilibrul între suficient și prea mult este foarte delicat și subtil.

O altă soluție de răcorire este un spray cu apă ținut la frigider. Un pulverizator cu apa în frigider pentru a apela la el in caz de nevoie este mai mult decât folositor. Când îșâți este foarte cald, pulverizeaza câțiva stropi pe față și pe gât și bucură-te de senzația instantă de răcorire. Pentru un efect sporit, înlocuiește apa cu ceai verde – acesta nu doar te va răcori, ci îți va lumina și tenul! Repetă operațiunea de câte ori este necesar pentru a te simți mai bine.

Legat de cum te hidratezi: este bine de știut că berea – băutura îndrăgită pe timp de vara și nu numai – deshidrateaza. Astfel se explica de ce te trezești cu gura uscată după o noapte de băut bere. De asemenea, nu uita că toate băuturile care contin cofeina: cafeaua, bauturile gazoase, deshidrateaza. Cele mai bune sunt, de fapt, apa rece, limonada și ceaiul de mentă răcit.

Se zice că pentru răcirea pereților se mai practică, o metodă ”extremă”: se umple cada cu apa cât mai rece, pentru ca temperatura aerului din casa sau din apartament să scada. Este însă posibil să nu funcționeze, așa că o varianta mai eficientă și care utilizeaza mai puțină apă, este sa faci un duș răcoritor.

sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share