Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Republica Sclavagista Romana sau Inchizitia cu masca umana

robotei bisericesti

In medie, anual, in Romania apar 90 de biserici noi, si acestea sunt doar cele ale ortodocsilor. Dupa 1989 si pana in prezent, bisericile ortodoxe s-au inmultit cu aproximativ 2.000 de lacase de cult in toata tara. In ce priveste scolile, media anuala este de doar 17 unitati noi, daca tinem cont ca, după 1989, s-au construit in Romania doar aproximativ 385 de scoli noi. Astfel, raportul dintre biserici noi si scoli nou aparute dupa 1989 este de 5 la 1. Autoritatile nu detin, la nivel central, nici macar o statistica clara in ce priveste numărul de scoli noi aparute dupa Revolutie. Nimeni din Ministerul Educatiei nu are habar cate scoli noi s-au construit în Romania, conform sursei Mediafax.

Educatia pentru cercetare a mers mana in mana, sau, de multe ori, in urma educatiei religioase. In Romania avem peste 13.000 de cladiri ortodoxe, iar B.O.R. are peste 40.000 de angajati.

Crezul de constiinta este un drept individual sau de grup, a carui libertate nu o poate ingradi nimeni. Este posibil insa, ca biserica sa fi inoculat individului un crez de constiinta de grup, actionand de-a lungul timpului si manipuland masele vaduvite de educatie, comunitatile din zonele rurale si cele defavorizate, impunand propria „educatie” religioasa, direct sau indirect, cu voie sau fara voie (cum ar spune popa!), cu instrumentele descrise intr-un articol precedent in decalogul lui Chomsky.

Zlile trecute, in Targoviste mii de oameni au luat parte la o intalnire planificata, care privita de undeva de sus, parea o orgie necrofila. Oamenii au fost inghesuiti in autobuze si adusi de peste tot -de prin judet si nu numai- la marea sarbatoare politico-religioasa a candidaturii actualului premier la presedintia Romaniei, respectiv sarbatorirea Sf. Nifon.

Daca Gregorian Bivolaru ar fi incercat o spirala meditativa, de integrare in MISA, cu numai o suta de adepti in centrul urbei, „organele statului de drept” ar fi intervenit pentru suprimarea si pedepsirea celor vinovati. In Cetatea de Scaun, insa, nu a fost Gregorian Bivolaru, ci Victor Ponta si IPS Nifon, care impreuna cu norodul au facut schimb de saliva pe maini, pe oase, pe sticle si, mai presus de orice, si-au promis dragoste vesnica pentru o Romanie care parea mai degraba, sclavagista.

 

nifoniada-4-685x320

foto: Incomod Media – Citeste si “Victor Ponta la pupat de moaste …” 

Privita de la etajul sapte al unui hotel din apropiere, manifestarea pastorita la propriu si la figurat de biserica si guvern, semana cu un act de dementa globala. Aveam impresia ca asist la ritualuri fanatice ale unei Inchizitii moderne, cu masca umana.

Vreau sa cred ca nu exista o Republica Sclavagista Romana cu una dintre cele mai bogate administratii religioase din lume, cu un personal activ de peste 40.000 de angajati si un patrimoniu de peste 13.000 de lacase de cult ortodox.

Sper ca religia, cultul ortodox sa nu fi fuzionat prin absorbtie, dupa caderea fostului regim comunist, cu partidele aflate la guvernare. Sau invers.

Vreau sa cred ca opulenta care se pare ca depasteste cotele nesimtirii si legalitatii fiscale in randul bisericii ortodoxe nu are nicio legatura cu cele cateva zeci de mii de romani care  se zbat in saracie si pier pe nevazute din lipsa ocrotirii sociale.

Sper ca daca asemenea acte, aparent demente, sunt permise Bisericii Ortodoxe (si sprijinite de stat), atunci ele sa fie tratate la fel, in raport cu orice miscare a crezurilor de constiinta sau religioase, individuale si/sau de grup.

Vreau sa cred totusi, ca Dumnezeu exista in fiecare dintre noi ca un maxim imaginabil, ca suntem parte a Creatiei Divine si ca tabloul rezultat mai sus este pur si simplu intamplator.

 

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share