Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Este o monstruozitate să obligi pacienți asimptomatici la internare

Un cetățean face apel către autorități pentru a-și scoate familia din spital, internată pe motiv de ”formă ușoară de Covid, dar asimptomatici”. Acesta susține că de peste o săptămână le-au fost luate o singură data analize de sânge, fără să primească un tratament, sau alte vizite de la medici.

În plus, condițiile din Spitalul Municipal de la Dealu Mare din Târgoviște, susține sursa citată, nu sunt unele care să te ajute să te însănătoșești, ba din contră – ”mâncarea este sub orice critică” iar copilul de 1 an si două luni a făcut ”bube de nespălat”, pacienții neavând decât o chiuvetă comună la WC, unde se pot spăla.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat pe 16 iunie că se ia în calcul varianta ca pacienţii asimptomatici să fie lăsaţi acasă, dar să îşi asume că stau 14 zile fără contact cu familia, pentru a nu-i infecta pe ceilalţi.

“Gândim în acest moment la nivelul INSP-ului, Comisiei ştiinţifice din Ministerul Sănătăţii, ca la opt zile să putem testa pe cei care sunt asimptomatici, să le dăm drumul acasă, care au un test negativ, sau până la 14 zile, cu siguranţă şi asumarea lor că vor sta 14 zile acasă, inclusiv cei care nu au testul negativ, dar asumarea este a lor, să nu stea cu familiile, să nu-şi infecteze bunicii, părinţii”, a mai afirmat ministrul.

Asimptomaticii nu transmit virusul

Ultimul exemplu de studiu care infirmă ceea ce până acum lumea medicală susținea la unison este un studiu făcut de opt cercetări chinezi, care spun că persoanele asimptomatice nu transmit virusul. Cercetarea este una amplă: din 455 de persoane puse în contact cu o persoană testată pozitiv pentru Covid, dar asimptomatică, niciuna nu a contactat virusul. Mai multe detalii AICI.

E o monstruozitate să obligi pacienți asimptomatici la internare.” spune Doctorul Răzvan Constantinescu în cel mai recent material publicat în ziarul nostru.

Internarea forțată și tratamentul în spitale a persoanelor asimptomatice trebuie, de asemenea, să înceteze imediat. Suntem printre puținele țari din lume care au recurs la o astfel de măsură abuzivă și nedemocratică. Nici măcar OMS, care este la originea multor decizii greșite luate de diferite state, nu recomandă asemenea abordare extremă, experții fiind de acord inclusiv ca persoanele cu simptome medii sa fie tratate ambulatoriu.” se arată în ”Apelul către cetățenii români” prin care se solicită autorităților în mod imperativ să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Apelul este semnat de oameni de cultură, de medici recunoscuți, de avocați, jurnaliști și scriitori.

Redăm integral mărturisirea domnului Florin P.:

De o săptămână, am soția, fata și un nepot de un an și două luni, internați la spitalul Dealul Mare din Târgoviște pentru formă ușoară de Covid, fiind asimptomatici. De când au fost internați nu le-au luat decât o dată sânge și de atunci nu-i mai vizitează nimeni. Nu le dă medicamente de nici un fel iar mâncarea este sub orice critică. Ce mai primesc de acasă. Mi-au spus că nu mai rezistă în spital, mai ales copilul, s-a și umplut de bube de nespălat, că nu au baie. Ce îl mai spală intr-o chiuvetă. Vreau sa-i scot de acolo pentru că se îmbolnăvesc de alte boli. Mai bine stau închiși o lună acasă, dar ii știu sănătoși.

Cum poți să te vindeci la Spitalul Dealu Mare în situația în care ești bolnav sau suspect de Covid. Simplu. Să ți se aducă dimineața un ou fiert și o felie de pâine și fără să ți se administreze vreun medicament. Nu este posibil așa ceva. Mai bine nu te mai internezi.

Acesta este micul dejun. Bătaie de joc. Cum să mănânci așa ceva. Asta au primit într-o dimineață. Cum poate un copil de un an și două luni să mănânce așa ceva? Noroc cu sprijinul de acasă.

Ar trebui vorbit ca formele ușoare, tip asimptomatici să fie tratate acasă în izolare, pentru a face loc la cazurile grave care necesită tratament specific. Că și așa au zis că nu mai au locuri.

Am vorbit cu fata și mi-a zis că nu pot ieși din cameră, le-au interzis să iasă din cameră. A zis că în afară de apă la baie (WC) care este la comun și mâncarea proastă nu are ce arăta. Atât nu mai rezistă în spital.

Tot ea, mi-a spus că este un cetățean din Târgoviște care a venit la spital pentru dureri de cap și l-a internat pentru Covid și l-au și falimentat că avea trei magazine și i le-au închis DSP-ul. A spus că are la vreo 60 ani și este distrus.

Un alt exemplu. Se știa de cazuri de Covid, in Picior de Munte, și au fost sesiunile de examen și primarul nu a luat nici o măsură să aducă dezinfectanți la școală, măști. In schimb a interzis cetățenilor din sat să mai vină la primărie pentru vreun document pentru că sunt cazuri de Covid. Pe două persoane le-a dat afară din primărie.”

Avocatul Poporului: România e singura țară din UE care a internat obligatoriu toate persoanele infectate

Avocatul Poporului a întreprins mai multe demersuri scrise la Ministerul Sănătăţii și a solicitat renunţarea la obligativitatea internării şi menţinerii în spital a persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 asimptomatice, adăugând că Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 860 din 21 mai 2020 prevede că „persoanele infectate cu acest virus care rămân asimptomatice pe toată durata evoluţiei infecţiei nu primesc tratament, întrucât nu s-a demonstrat că ar reduce durata de excreţie a virusului”.

Avocatul Poporului susţine că România este singurul stat din Uniunea Europeană care a internat obligatoriu şi pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă toate persoanele infectate, chiar dacă nu au prezentat simptome.

„La nivel internaţional, din informaţiile comunicate pe site-ul oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, rezultă că statele membre ale Uniunii Europene, cât şi Marea Britanie şi Elveţia nu au luat măsura internării obligatorii a persoanelor confirmate pozitiv cu COVID-19 care sunt asimptomatice”, a mai arătat Avocatul Poporului.

„Avocatul Poporului emite prezenta recomandare: ministrul Sănătăţii va întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea respectării prevederilor legale în vigoare referitoare la consimţământul pacienţilor, cu ocazia internării persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 în unităţi spitaliceşti; ministrul Sănătăţii va analiza cu maximă celeritate necesitatea reglementării situaţiei persoanelor asimptomatice depistate pozitiv cu COVID-19, ţinând cont de recomandările forurilor internaţionale; ministrul Sănătăţii va informa instituţia Avocatul Poporului cu privire la însuşirea Recomandării şi la măsurile dispuse”, mai informează Avocatul Poporului.

Citește și:

1. Interviu-video interzis și repostat. MINCIUNA COVID DEMASCATĂ DIN INTERIOR!!! S-a acționat la ordin cu o exagerare uriașă.

2. Înființarea unui tribunal internațional unde să fie judecați pentru crime împotriva umanității cei implicați in inițierea și propagarea psihozei absurde a “pandemiei”

Treziți-vă! Nu există nicio pandemie! 3 miliarde de oameni au fost batjocoriți și izolați în casă


Laureat Nobel: Politica de imunitate în masă este cea corectă. Izolarea poate să coste vieți!

Avocat renumit: A apărut documentul șoc, cel care a interzis tratarea unor pacienți. Asta a dus la adevărate tragedii.

Orban a decis: ”Căutăm vaccin anticovid. În toamnă se estimează revenirea epidemiei”

Monica Pop – acuzații grave la adresa celor care au gestionat criza Covid-19: ”Vor răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat în spitale”

Șoc! Nu prea s-a murit de Covid. Autopsia este fundamentală.

93 de pagini secrete privind manipularea așa-zisei ”pandemii”

Declarația unui medic renumit: ”Eu nu am de gând să mă vaccinez împotriva coronavirusului.”


Mascarada virusului letal a căzut. Premierul Orban a dovedit că totul este doar prosteala și controlul turmei


Profesorii întreabă…ministrul nu răspunde

”Deoarece nu au reușit să facă reformele necesare și cerute vom pune capăt relației noastre cu OMS”


GRAV! Suspendarea drepturilor omului. Vasile Astărăstoae a avut dreptate


Vești bune! Liber la turism în toată Europa. Țările U.E. coordonează o deschidere comună

Citește și:

Cele mai turbate animale se comportă mai grațios și cumpătat decât o fac oamenii atunci când cred că sunt normali.


Viorel Cataramă demontează mascarada c0vid. Dacă e să fac pușcărie, atunci…

Alexandru Rafila: Măștile NU se poartă pe stradă!


Cât de prost să fii ca să vorbești despre măști!? Atât cât trebuie


„Suntem luați pe timp de noapte din case și duși la spital cu forța. AJUTOR!!!


S-a terminat bandalia? Alexandru Rafila spune că al doilea val va fi așa și așa, mai la iarnă


Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!


Nu înțeleg de ce nu poți ieși din localitate. Adică în afara localității stau virușii în „cohorte” și te atacă? 


Dictatura politico-medicală are o spoială de știință – Dr. Vasile Astărăstoae: video


Mi-a fost falsificat testul. M-au internat fără voia mea- acuză managerul Spitalului Județean


Dr. Răzvan Constantinescu spune că sunt mai mulți doctori decât pacienți. ”Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali”


Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford 2


Învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor. Pandemia minții

Profetiile stiintifice despre societatea post-coronavirus. Adevaratul scenariu in cinci etape

Planul unor minți bolnave:

Medic american afirmă pe un post TV că totul este o escrocherie


Distribuie acest articol Oficial Media
Share