Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Tănase – ”Stăm ca niște momâi și așteptăm ce?

Carmen Tănase – ”Stăm ca niște momâi și așteptăm ce? Să facă cineva pentru noi? Dar nu e clar până acuma că dacă tu nu-ți faci viața ta, nu ți-o face nimeni!”

Carmen Tănase - ”Stăm ca niște momâi
Carmen Tanase – foto Oficialmedia.com

Marea actriță Carmen Tănase, recunoscută pentru lupta pe care o duce de ani de zile întru relevarea drepturilor și libertăților semenilor, a avut un cuvânt de impact care a generat o temă uriașă de gândire: Ce așteptăm?

”Asta mă scoate din sărite cel mai tare, această concepție care văd că e peste tot pe glob, că noi am stat așa, România, a România …nu măi, peste tot e la fel. Omul să fie supus în fața autorității. Păi de ce să mă supun?

Nu ai nimic gratis – TU PLATESTI! Toti reprezentantii statului sunt angajatii tai!

Tu trebuie să fii supus mie. (n.r. – referire la ”autorități”) Că eu te plătesc pe tine. Tu trebuie să gestionezi cumva banii mei, viața mea pe care eu ți-am dat-o ție pe mână. Deci tu lucrezi în slujba mea, nu e invers. Nu eu lucrez pentru tine, tu lucreazi pentru mine.

Ce e aia să plec capul în fața polițistului, în fața doctorului, în fața primarului să nu cumva să supăr. Cum, tu du-te și cere-i socoteală că-i dreptul tău. De asta se întâmplă ce se întâmplă. Autoritatea a hotărât…cine? Care autoritate? În numele cui? Eu te-am votat să ai grijă de mine, tu nu ai grijă de mine, marș acasă. Sau la pușcărie, sau în funcție de ce ai făcut.

Cum să stau eu slugă în fața ta? De ce să stau slugă în fața ta? Nu înțeleg oamenii chestia asta.”

Carmen Tănase – ”Stăm ca niște momâi și așteptăm ce? – Podcastul original

Cu ani in urma…6-7 ani am scris ceva asemănător și chiar mult mai explicut sar nimeni nu s-a trezit. Cu peste zece ani am avut de asemenea foarte multe articole din seria TU PLATESTI.

Parlament. Aceste specimene, acești cocalari, mafioți și pițipoance, toți sunt plătiți din banii noștri!

De la portarul instituției până la șeful ei, de la primar până la parlamentar, de la șef de serviciu până la ministru, toți sunt în curul gol fără banii noștri.

Ei nu au nimic fără noi.

Ei sunt nimic fără noi.
Ia priviți cum arătăm … și bătuți și munciți și umiliți și cu banii luați!

Mai suntem întregi la minte dacă îi lăsăm să ne facă asta?

Alte articole publicate de subsemnatul sau Oana Grigore:

Carmen Tănase în Oficial Media

Carmen Tănase, Oana Maria Grigore – foto oficialmedia.com
Distribuie acest articol Oficial Media
Share