Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Castrare chimica pentru pedofili

Macedonia a votat, luni, inasprirea pedepselor pentru pedofilii condamnati, ridicand pedeapsa maxima de la 15 ani la inchisoare pe viata si impunerea castrarii chimice a tuturor recidivistilor aflati la al doilea abuz, procedura ce ar urma sa fie impusa o data cu eliberarea.
“Daca spui cuiva, te omor!”
Termenul de 15 ani de inchisoare ramane minima posibila pentru situatiile deosebit de grave care au implicat minori, in timp ce alte crime sexuale asupra minorilor se vor pedepsi cu inchisoare de la 3 pana la 10 ani.
 
Legea ofera insa termene reduse pedofililor cu o singura victima in palmares, atat timp cat acestia sunt de acord sa urmeze procedura castrarii chimice in mod voluntar.
Castrarea chimica presupune injectii la intervale de timp regulate. Acestea ar reduce nivelul producerii de testosteron in organism. Legea nu specifica durata exacta a tratamentului.
Daca procedura ar fi impusa inca de la prima victima, “castrarea chimica ar putea preveni criminalii de la o viitoare abatere” declara Dragi Zmijanac, conducatorul miscarii Megiasi. El adauga ca grupul sau de activisti pentru drepturile copiilor a propus intial ca pedofilii eliberati sa poarte bratari electronice, insa ideea nu a fost acceptata.
Zmijanac sustine ca organizatia lui estimeaza numarul victimelor pedofiliei din Macedonia in jurul cifrei de 1000, in fiecare an. In schimb, doar in jur de un sfert dintre acestia apeleaza la politie.

“Multe victime nu isi reclama agresorii, deoarece adesea acestia fac parte din cercul de apropiati sau din familie.”
Alte cateva tari europene aplica legea in vederea castrarii chimice a pedofililor.
In iunie 2012, Macedonia a lansat un registru online al pedofililor condamnati care fusesera eliberati, site-ul continand pozele, numele si adresele acestora.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share