Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cinci cele mai ciudate destinatii turistice din Romania

Focurile Vii

In Subcarpații Buzăului pe versantul vestic a culmii Breazău, aflat pe stânga văii Slănicului la NNE de satul Terca (Comuna Lopătari) din Județul Buzău, la o altitudine de aproximativ 1030 m.
Focul Viu este un fenomen natural datorat emanației de gaze naturale care iese la suprafață prin fisurile scoarței terestre formând flăcări ce ard, aprinse fiind de razele solare (sau de către oameni daca flacăra se stinge).
Focurile vii sunt un fenomen natural unic în Europa, care însă nu este un mister pentru oamenii de ştiinţă. Astfel de locuri se mai găsesc şi în Australia, Asia, Statele Unite şi Turcia.
Dacă ajungi până la Focurile vii nu poţi să ratezi să vezi şi un alt spectacol al naturii, la fel de senzaţional: Vulcanii noroioşi, care se afla la doar 7 kilometri de mers pe un drum forestier.

Vulcanii noroiosi

Nu este un fenomen unic nici în Europa, nici în România, însă cu siguranţă este unul din cele mai senzaţionale spectacole ale naturii, atât din România, cât şi din Europa.
Vulcani noroioși reprezintă formațiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinație cu apa din pânza freatică. Gazele împing spre suprafață apa amestecată cu argilă. Nămolul format de acestea iese la suprafață și, în acele locuri, se usucă în contact cu aerul, formând niște structuri conice asemănătoare unor vulcani. Nămolul ieșit la suprafață este rece, deoarece vine din straturile de argilă. Atunci când plouă noroiul acoperă întreaga suprafaţă, după care se formează milioane de crăpături în pământ, peisaj de la care locul a şi primit porecla de „partea României ruptă de pe lună”.

Râpa Roşie

Este un fel de Marele Canion din Colorado, la doar 3 kilometri de oraşul Sebeş. Este un monument unic al naturii din Europa şi poate fi descris simplu ca 10 hectare de rezervaţie naturală, în mijlocul căreia se găseşte o râpă de 800 metri, care arată ca un petrete vertical imens, cu înălţimi ce variază între 50 şi 125 metri.
Un perete imens, aproape vertical, cu aspectul unei orgi uriașe, lasă impresia unui monument ancestral ruinat. Ciudatele coloane și piramide etajate, separate de ravene, formează un microrelief pe care geografii îl numesc „badlands” (pământuri rele). Termenul, de origine engleză, a fost folosit pentru prima dată în Dakota de Sud (Statele Unite), unde acest relief este bine dezvoltat.În cuprinsul acestei dantelării de forme, pe brânele înierbate sau în albia torentului s-au păstrat o serie de plante interesante și rare.

Podul lui Dumnezeu 

Este un pod natural, traversat de drumul judeţean Baia de Aramă – Drobeta Turnul Severin, al doilea ca mărime din Europa şi singurul care încă este funcţional. Are 30 de metri lungime, 13 metri lăţime, 22 de metri înălţime şi 9 metri grosime.
Legendă spune ca podul ar fi fost construit de Dumnezeu pentru ca Sfântul Nicodim să treacă prin Tismana după ce oamenii l-au alungat din comună, punându-i în traistă o găină cu gâtul tăiat, o pâine și un cuțit, acuzându-l de furt. Pe la anul 1370, călugărul era în căutarea unei cascade care i s-a arătat în vis și deasupra careia trebuia să construiască o mănăstire. Din Ponoarele, a plecat la Tismana, unde a ridicat mănăstirea (Mănăstirea Tismana). Înainte de a pleca, el a blestemat apa de la Ponoarele, să fie fără pești și să o înghită pământul. Și chiar așa s-a întâmplat, pentru că pe cursul ei s-au construit 8 mori, iar în ea nu trăiește nici un pește.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share