Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Corneliu Ștefan: ”Fiecare român ar putea să încalce legile care nu-i convin! Vă daţi seama unde s-ar ajunge?”

Corneliu ȘtefanDeputatul Corneliu Ștefan își manifestă nemulțumirea față de atacul la democrație și, după cum afirmă președintele social-democraților dâmbovițeni, ”fiecare român ar putea să încalce legile care nu-i convin! Vă daţi seama unde s-ar ajunge?”

Deputatul Corneliu Ștefan este noul președinte al PSD Dâmbovița

Ștefan susține că asumarea răspunderii Guvernului Orban privind alegerea primarilor în două tururi, este un abuz de putere, un precedent periculos față de statul de drept și o palmă dată Parlamentului României, singurul for cu drept de legiferare. Deputatul nu exclude schimbarea regulilor, dar nu în timpul jocului, cu trei luni înainte de alegeri, și nu prin ”dictatură”.

În câteva ore Corneliu Ștefan vs. Rovana Plumb. Cine va fi președintele PSD Dâmbovița?

Corneliu Ștefan: ”Fiecare român ar putea să încalce legile!”

”În Parlamentul României s-a consumat, astăzi, un nou atac marca PNL la adresa democraţiei din România. Într-un total dispreţ faţă de statul de drept, faţă de cetăţenii acestei ţări până la urmă, Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea pe proiectul legislativ privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Explicaţia premierului Ludovic Orban, cum că PNL a aluat această decizie pentru a le permite românilor să îşi aleagă primarii printr-un sistem care să confere legitimitate celor aleşi, este de-a dreptul sfidătoare!

Cetăţenii nu au nevoie de două tururi de scrutin pentru a da votul lor celor mai buni candidaţi! Şi, dacă analizăm, spre exemplu, doar rezultatele de la alegerile locale din 2016, organizate într-un singur tur de scrutin, se poate constata foarte clar că numeroşi primari şi-au obţinut mandatele cu mai mult de jumătate din voturile celor înscrişi pe listele electorale. Asta înseamnă că nici măcar liberalii nu le-ar putea pune la îndoială legitimitatea, indiferent de interesele care le dictează acum să schimbe legea prin abuz de putere, la foc automat, cu trei luni înainte de începerea campaniei electorale”, scrie deputatul Corneliu Ștefan pe pagina sa de facebook.

În opoziție PNL spunea una, acum face altceva, susține Ștefan

”Ne confruntam cu o încălcare grosolană a principiilor democratice, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul adoptării bugetului de stat pentru acest an, tot prin asumarea răspunderii. Când erau în opoziţie, liberalii spuneau una. Acum, că sunt la putere, fac altceva! Pe acest model instaurat de Guvernul PNL Orban, fiecare român ar putea să încalce legile care nu-i convin! Vă daţi seama unde s-ar ajunge?

Partidul Social Democrat nu este împotriva alegerii primarilor în două tururi de scrutin, dar nu cu decizii date peste noapte, nu cu asumări de răspundere venite pe varii filiere străine de acest popor. Nu ne este teamă de alegerile locale în două tururi de scrutin, pentru că am dovedit că suntem o forţă şi învingem, indiferent după ce reguli se desfăşoară acest joc democratic!

PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban pentru că este inadmisibil să acceptăm ca democraţia să fie forţată la acest nivel, este inadmisibil să acceptăm ca Parlamentul să fie renegat ca for legislativ al ţării. Vorbim despre un precedent periculos pentru statul de drept, pentru libertățile câștigate în decembrie 1989. Mergând pe ideile Guvernului Orban, mâine-poimâine, ne putem trezi, peste noapte, cu acte normative de tip dictatorial, adoptate tot prin asumare a răspunderii, adică prin abuz de putere.”

Corneliu Ștefan: ”Vă dați seama unde s-ar ajunge?”

Da, Legea electorală poate fi schimbată, dar prin dezbatere în Parlament!
În calitate de deputat şi de preşedinte al PSD Dâmboviţa, apelul meu către toţi colegii parlamentari este să ne unim forţele, indiferent de culoarea politică, pentru a salva democraţia din România.
O putem face votând moţiunea de cenzură. Schimbarea legilor electorale în acest moment, prin asumarea răspunderii, este un abuz nepermis, își încheie deputatul Corneliu Ștefan, îndemnul la respectarea democrației și a rolului puterilor în stat.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share