Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cristian Stan: Copiii noștri sunt în siguranță. Toate școlile din Târgoviște au autorizație pentru securitate la incendiu

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la Creșa 16, recent reabilitată și modernizată, faptul că toate școlile din Târgoviște au autorizație pentru securitate la incendiu.

O performanță deosebită, așa cum a subliniat edilul, mai ales că la nivel național sunt peste 1000 de școli care nu îndeplinesc aceste condiții, iar ca municipiu reședință de județ, Târgoviște se află pe locul doi după Bistrița.

”Nu a fost simplu, dar acum putem să spunem că toți copiii sunt în siguranță privind securitatea la incendiu. Am avut de lucru, dar suntem în topul național, pentru siguranța copiilor noștri. Mai ales raportat la faptul că aceste condiții impuse de IGSU sunt restrictive”, a menționat Daniel Cristian Stan.

Declarații pe larg:

”Municipiul Târgoviște înregistrează o performanță deosebită pe o anumită componentă a infrastructurii educaționale.

Suntem al doilea municipiu reședință de județ din România, după Bistrița. Creșe, grădinițe, școli gimnaziale, toate unitățile de învățământ sunt asigurate la incendiu. În ultimii 3 ani au fost obținute 20 de autorizații la incendiu. Ca sursă de finanțare, fie investiția a fost parte componentă în proiectele de reabilitare, fie ca proiecte separate prin PNDL. Ca și cuantum, depășește suma de 2 milioane de euro, această investiție.

Pentru a ne face o imagine cât mai fidelă a ceea ce înseamnă autorizația de incendiu, voi spune că:

Potrivit situației transmisă de către IGSU, 1183 de unități școlare nu au autorizație la incendiu, 669 doar în București, 61 în Cluj, Timisoara 23, Brașov 45, Oradea 10. Nu a fost simplu, dar acum putem să spunem că toți copiii sunt în siguranță privind securitatea la incendiu. Am avut de lucru, dar suntem în topul național, pentru siguranța copiilor noștri. Mai ales raportat la faptul că aceste condiții impuse de IGSU sunt restrictive.

În luna martie a avut loc un incendiu la Colegiul Economic ”Ion Ghica”, sistemul de avertizare a funcționat ireproșabil, fără pagube de vieți omenești. Nu sunt simple aceste investiții, discutăm de senzori de fum, de căldură, de ferestre rezistente la incendiu, sirene interioare și exterioare, sisteme de pompare când nu este presiune în rețea. Investiții complexe”, a explicat edilul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Creșa 16 din Târgoviște a fost reabilitată. S-a dublat și numărul de locuri pentru copii

Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu din Târgoviște a intrat în program de reabilitare

Creșa 13 din Târgoviște se va redeschide de luni. Vezi cum arată după reabilitare

Creșa nr. 8 din Târgoviște a fost finalizată. A fost extins și numărul de locuri

Primăria Târgoviște – Programul de investiții și proiecte pentru anul 2021

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">