Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cronologia Enciclopedică “Istoria Târgoviștei”

Capture

În cadrul Zilelor Cetății 2014,pe 9 septembrie la Primăria Târgoviște a avut loc un eveniment important pentru istoria culturală a urbei noastre. S-a lansat Cronologia Enciclopedică “Istoria Târgoviștei”, autor Prof. Dr. George Coandă, editată la Editura Bibliotheca.

Volumul, aflat la cea de-a treia ediție, revăzută, adăugită și definitivă, expune istoria Târgoviștei, din preistorie, până în primele două decenii ale celui de-al treilea mileniu după Hristos.

Lansarea s-a bucurat de prezența unor nume grele din viața culturală dâmbovițeană, alături de reprezentanți ai administrației locale și județene.

”Este vorba despre o lucrare care va rămâne peste timp, din care se vor putea inspira viitorii istorici și viitorii târgovișteni care vor dori să cunoască istoria locurilor în care trăiesc, pentru că noi târgoviștenii suntem binecuvântați să trăim aici”, a spus primarul Ciprian Prisăcaru în deschiderea  evenimentului de lansare.

Cuvinte de laudă pentru lucrarea lansată au avut și academicianul Mihai Cimpoi, numit zilele trecute cetățean de onoare al Târgoviștei, consilierul local profesor Honorius Moțoc și Mihai Stan, directorul Editurii Bibliotheca.

”Această lucrare este o provocare….Nu mi-am propus să fac o istorie partizană în momentul în care încercăm să redescoperim istoria poporului român. ….Din anul 2000 am mers pe o sinteză, până în actualitate, adăugând față de celelalte ediții două lucruri: folclorul urban și interurban, folosind o lucrare a regretatului Constantin Manolescu, și, la ideea editorului și a profesorului Victor Petrescu, mărturii ale unor mari personalități, nu numai literare, dar și științifice, din secolul IX, până în secolul XX, în așa fel încât să creez o imagine cât mai completă a acestui oraș pantheon al istoriei, adăugând la iconografie drapelele unităților militare… ”, a declarat autorul enciclopediei, dr.George Coandă.

Autorul a ținut să mulțumească tuturor celor care au avut o contribuție în realizarea acestui proiect, inclusiv Primăriei Târgoviște, pentru sprijinul acordat.

foto. gazetadambovitei.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">