25/10/2020

DAMBOVITA Adrian Țuțuianu: ”Aici nu mai e de joacă, acestea sunt infracțiuni de dare și luare de mită”

 

1908487_747445265340544_6138911234000919544_n

Astazi in conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean Adrian Tutuianu a declarat in legatura cu sedinta extraordinara de maine a Consiliului Local Municipal Targoviste prin care se va alege noul viceprimar al orasului, ca situatia este foarte grava si ca ”Municipiul Targoviste are subiecte dificile de rezolvat”.

Adrian Tutuianu sustine ca trei consilieri municipali PNL si doi consilieri municipali PSD au fost chemati pentru a li se oferi mita ( intre 10.000 si 15.000 de euro) de catre un lider al unui alt partid politic( ”acelasi UNPR”) pentru a vota favorabil in cazul noului viceprimar.

 

Sa incerci acum sa lasi fara atributii, din considerente politice, un primar interimar care a dovedit ca poate sa miste lucrurile din loc si care a absorbit bani europeni in anul asta de cateva ori mai mult decat au absorbit din 2007 pana in 2013 este inconstienta. Atrag atentia tuturor institutiilor statului ca mai multi consilieri locali muncipali din PSD sau din alte partide politice au fost chemati la discutii de liderul unui partid politic local si li s-au oferit sume de bani de 10-15.000 de euro pentru a vota in Consiliul Local. Atrag atentia prefectului sa participe la sedinta Consiliul Local Muncicipal pentru ca li s-a cerut consilierilor din anumite partide politice sa-si numeroteze buletinele de vot, ceea ce anuleaza practic votul secret. Aici nu mai e de joaca, acestea sunt infractiuni de dare si luare de mita, conexe faptelor de coruptie si liderul politic respectiv trebuie sa stie asta. Daca l-a luat valul, sa-si faca un dus cu apa rece.

Ar fi un dezastru, ca vineri, actualul primar interimar sa ramana fara atributii si sa preia cineva care in trei luni de zile pana la alegeri nu va avea timp nici sa se lamureasca cu ce are de facut. Asta arata ca unii se gandesc doar la interesele lor meschine.

Doi consilieri ai PSD, au facut deja o declaratie publica despre propunerile ce li s-au facut. Sper ca maine lucrurile vor merge cum spune legea. ( Adrian Tutuianu)

 

Maine va avea loc sedinta extraordinara a CLM Targoviste prin care se va alege noul viceprimar al orasului dupa ce Cosmin Bozieru a pierdut sprijinul politic si a fost exclus din Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. UNPR Dambovita a trimis o adresa Institutiei Prefectului prin care a anuntat situatia politica in care se gaseste Cosmin Bozieru, iar prefectul judetului, Ioan Marinescu a emis ordinul de incetare a mandatului atat de vicepreimar al Targovistei cat si de consilier local municipal al acestuia.

dispozitie

 

DAMBOVITA Adrian Țuțuianu: ”Aici nu mai e de joacă, acestea sunt infracțiuni de dare și luare de mită”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share