16/10/2021

Deputat Oana Vlăducă: Una din reușitele mele – Legea privind prevenirea și combaterea violenței domestice

În luna iulie a acestui an, Pro România a depus un proiect legislativ privind modificarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice. Acesta a trecut de Senat și Camera Deputaților, astfel încât victimele violenței domestice să poată beneficia în prezent de o protecție mai mare.

Mai exact:

✅ Pedeapsa acordată agresorilor care încalcă ordinul de protecție, a crescut de la minimum o lună și maximum un an, la minimum 6 luni și maximum 5 ani. În felul acesta, descurajăm agresorii de a încălca ordinele de protecție și a recidiva.

✅Instituirea asistenţei juridice obligatorii a persoanei care solicită emiterea ordinului de protecţie. În forma anterioară a legii, se crea o situație de discriminare între victimă și agresor; exista posibilitatea ca victima să ajungă în fața instanței fără un avocat.

Deputat Oana Vlăducă, candidat Pro România Dâmbovița pentru Senatul României la alegerile din 6 decembrie, a precizat că este unul dintre motivele pentru care simte o ”mândrie sinceră”, în calitatea sa de inițiator al proiectului, alături de colegele din Pro România.

”Am fost întrebată recent, într-un interviu, care consider că a fost una dintre reușitele ca parlamentar în acest mandat. Și pentru că e recentă, dar și pentru că a fost un efort foarte consistent, cred că Legea privind prevenirea și combaterea violenței domestice e un motiv de mândrie sinceră.

A fost o victorie a PRO ROMÂNIA în Parlament, o victorie a femeilor PRO ROMÂNIA, un proiect inițiat alături de colegele Gabriela Podașcă și Mihaela Huncă. Am pornit de la câteva cifre îngrijorătoare, cu o dublare a numărului victimelor violenței domestice față de aceeași perioadă a anului trecut, într-un context în care, măsurile generate de pandemie au determinat, practic, în multe cazuri, izolarea în același spațiu a victimei cu agresorul”, a precizat Oana Vlăducă într-o postare pe facebook.

Citește și:

PRO România inițiază un proiect destinat victimelor violenței domestice

Pro România – Principalele măsuri propuse în Programul de Guvernare

Deputat Oana Vlăducă: PRO ROMÂNIA are lideri cu experiența guvernării în condiții dificile

Adrian Țuțuianu: PRO ROMÂNIA este, în momentul de față, SINGURA VOCE DE OPOZIȚIE la adresa actualei puteri

Deputat Oana Vladucă, Studiu despre învățământul online

Deputat Oana Vlăducă: Își dă cineva demisia pentru măsurile abuzive luate în pandemie?

Pro România Dâmbovița, candidații pentru Camera Deputaților și Senat

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița, CMF 11200008

Distribuie acest articol Oficial Media
Share