04/12/2020

Deputat Oana Vlăducă: Una din reușitele mele – Legea privind prevenirea și combaterea violenței domestice

În luna iulie a acestui an, Pro România a depus un proiect legislativ privind modificarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice. Acesta a trecut de Senat și Camera Deputaților, astfel încât victimele violenței domestice să poată beneficia în prezent de o protecție mai mare.

Mai exact:

✅ Pedeapsa acordată agresorilor care încalcă ordinul de protecție, a crescut de la minimum o lună și maximum un an, la minimum 6 luni și maximum 5 ani. În felul acesta, descurajăm agresorii de a încălca ordinele de protecție și a recidiva.

✅Instituirea asistenţei juridice obligatorii a persoanei care solicită emiterea ordinului de protecţie. În forma anterioară a legii, se crea o situație de discriminare între victimă și agresor; exista posibilitatea ca victima să ajungă în fața instanței fără un avocat.

Deputat Oana Vlăducă, candidat Pro România Dâmbovița pentru Senatul României la alegerile din 6 decembrie, a precizat că este unul dintre motivele pentru care simte o ”mândrie sinceră”, în calitatea sa de inițiator al proiectului, alături de colegele din Pro România.

”Am fost întrebată recent, într-un interviu, care consider că a fost una dintre reușitele ca parlamentar în acest mandat. Și pentru că e recentă, dar și pentru că a fost un efort foarte consistent, cred că Legea privind prevenirea și combaterea violenței domestice e un motiv de mândrie sinceră.

A fost o victorie a PRO ROMÂNIA în Parlament, o victorie a femeilor PRO ROMÂNIA, un proiect inițiat alături de colegele Gabriela Podașcă și Mihaela Huncă. Am pornit de la câteva cifre îngrijorătoare, cu o dublare a numărului victimelor violenței domestice față de aceeași perioadă a anului trecut, într-un context în care, măsurile generate de pandemie au determinat, practic, în multe cazuri, izolarea în același spațiu a victimei cu agresorul”, a precizat Oana Vlăducă într-o postare pe facebook.

Citește și:

PRO România inițiază un proiect destinat victimelor violenței domestice

Pro România – Principalele măsuri propuse în Programul de Guvernare

Deputat Oana Vlăducă: PRO ROMÂNIA are lideri cu experiența guvernării în condiții dificile

Adrian Țuțuianu: PRO ROMÂNIA este, în momentul de față, SINGURA VOCE DE OPOZIȚIE la adresa actualei puteri

Deputat Oana Vladucă, Studiu despre învățământul online

Deputat Oana Vlăducă: Își dă cineva demisia pentru măsurile abuzive luate în pandemie?

Pro România Dâmbovița, candidații pentru Camera Deputaților și Senat

Distribuie acest articol Oficial Media
Share