Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Din 26 ianuarie britanicii desființează certificatul verde și renunță la orice încălcare a libertății

Certificatul de vaccinare va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările anti-Covid, anunță cotidianul italian Corriere della Sera. Britanicii desființează certificatul verde și renunță la orice încălcare a libertății.

britanicii desființează certificatul verde

Conform ziarului italian, se va renunța inclusiv la indicația de a lucra de acasă, purtarea măștilor în spații închise fiind singura cerință care va mai rămâne. Asta, în condițiile în care măștile de exterior nu au fost niciodată impuse în Marea Britanie, în nicio etapă a pandemiei.

Într-o țară în care cărțile de identitate nu există, fiind considerate o încălcare a libertății individuale, și în care nu se cere legitimarea nici măcar atunci când se merge la vot, ideea unui certificat de acces la activitățile zilnice a apărut întotdeauna șocantă, astfel încât o astfel de decizie poate fi de înțeles.

Britanicii desființează certificatul verde

În plus, scrie ziarul italian, premierul Boris Johnson este atât de slăbit din punct de vedere politic, încât nu ar avea puterea să impună o prelungire a măsurii fără a risca să fie dat afară din Downing Street, scrie Luigi Ipollito pentru Corriere della Sera.

Săptămâna trecută, ”Spectator”, săptămânalul conservator care l-a avut cândva ca redactor pe Boris Johnson, a dedicat și coperta mesajului „Rip it up!” (Rupe-l!), făcând referire la certificatul verde. Revenirea guvernului este justificată de datele pozitive care sosesc pe frontul pandemiei: există „semne încurajatoare”, a spus ministrul Sănătății britanic, Sajid Javid, că infecțiile sunt în scădere și că sistemul de sănătate rezistă impactului variantei Omicron.

Citește și:

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Amenzi de pana la 2500 de lei pentru cei care vor purta măști textile

Polițiștii vor avea un al doilea job: croitor-filator si specialist în microfibre

Protestele izbucnite în Kazsahstan au dus la demiterea Guvernului

Avocatul poporului: Pandemia actuală înseamnă sfârșitul drepturilor omului, așa cum le-am cunoscut în ultimii 75 de ani

Lucia Hossu-Longin, răspuns pentru Rafila: Ce naște din pisică șoareci mănâncă

Curtea de Apel Bacău a anulat integral toate hotărârile privitoare la starea de alertă, până la nivelul lunii octombrie 2021!

Stelian Crăciun: Când ajungi să ceri voie să ieși din casă, să muncești, să mergi la un eveniment, nu mai ești liber

Horațiu Rădulescu: Afacerile pandemizatului vaccinist Bogdan Chirieac

Distribuie acest articol Oficial Media
Share