Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford I

În mod normal, după notificările facebook de săptămâna trecută, azi e ultima zi în care acest cont este valabil. E posibil de mâine să nu mai pot accesa pagina, deși e a doua zi când facebook nu mi-a mai trimis email că mă închide. Poate și-a dat seama că sunt o persoană reală care folosește acest cont din 2009, poate rugăciunile multora au fost ascultate. Katya Kelaro

Totuși, înainte de a se închide, aș vrea să public un text în 4 părți referitor la starea de fapt de astăzi. Textul de numește

Fenomenul Pitești Stanford

Fenomenul Pitești Stanford

Editorial: Fenomenul Pitești-Stanford (Valoarea omului I din IV), Katya Kelaro

La început, au restrâns Cuvântul. Prima dată când am auzit că argumentarea la proba de literatură s-a redus la 15 rânduri, pentru clasa a VIIIa și aXIIa, am scris un eseu ,,Cel de-al șaisprezecelea rând” pentru dreptul la neîngrădire al gândirii. Să obligi un tânăr să-și rezerve timp la finalul examenului, nu pentru a verifica concordanțele verbale, nici expresivitatea exprimării, nici plasticitatea limbajului, ci să nu depășească cele 1000 de cuvinte, cât i se permit în 15 rânduri, căci altfel e depunctat, era semnalul că se pregătește eseul telegrafic, argumentarea gen teoremă, în care nu mai e nimic de demonstrat, hăcuirea limbii, exprimarea rudimentară, primitivul.

La orele de psihologie din liceu (liceul pedagogic) am învățat regula de aur: GÂNDIREA ESTE STRICT LEGATĂ DE LIMBAJ. Limbaj redus, gândire limitată. Nu am inventat eu această lege, e probată de generații de mari psihologi școlari. Având în vedere că vârful al doilea al pandemiei își va avea, indubitabil, culminația la Crăciun, părinților, cumpărați încă de pe 15 mai cărți fiilor voștri, rugați bibliotecile să împrumute copiilor, pe termen de câte o lună sau două, cât durează noul termen în pandemie, încurajați-i să citească. Nu vrem să plângem de milă copiilor, nici să constatăm cum promoțiile noi de absolvenți luptă cu analfabetismul, nu vrem să involueze mental, legați de borna celui de-al cinsprezecelea rând. Îndemnați copiii să citească! Acum, cuvântul are și el mască la gură. Doar 15 rânduri și o admitere incertă la liceu, precum și un bacalaureat neclar.

Ultima oră: Se cere arestarea lui Anthony Fauci și a lui Bill Gates

Apoi, au fost scoși autorii canonici (sunt așa de plictisitori clasicii români, dar nici cei din literatura universală nu sunt în grațiile autorilor de programe școlare), se caută autorii moderni, literatura dilematică, cu final deschis, acei autori care își expun toate anxietățile, substraturile drojdifere ale frustrărilor, complexelor, pornirilor instinctuale. Tânărul în formare ajunge la 17 ani într-o depresie cronică indusă, alimentat cu otrăvuri literare subtil administrate și îngurgitate în cantități mari pentru că e cool, e în trend, e o convenție, iar emanciparea a dus la formarea unor generații incapabile să ia decizii, dezorientate conștient, cărțile propulsate pe primul rând al școlii abandonându-le voința, mânând credința într-un ideal spre nisip, epave tinere, fără busolă, cu cârmă teleghidată.

Părinți, verificați lista de lecturi ,,benevole” dar obligatorii, fixați în vacanțe și în timpul școlii -care va deveni on line – un program de studiu, de lectură din cărți, drept igienă mentală. Cititul la calculator,de pe tabletă sau telefon obosește ochii și descurajează parcurgerea cărților mari, descurajează efortul intelectual de durată. Organizați-le cu dragoste și exigență un program de studiu salvator pentru psihicul lor.

Apoi, a fost un referendum, eșuat intenționat, pentru familie. Muncitorii români din UE erau presați să nu voteze că vor fi expulzați.

Am citit că la Suceava s-a aplicat alt protocol medical decât la Timișoara. De ce? Dacă s-a constatat în câteva zile că la Timișoara tratamentul dă randament, iar la Suceava schema trimisă de la București se afundă cu tot cu vieți în noroi, trebuia să li se permită schimbarea de direcție farmaceutică a protocolului. De ce s-a insistat la Suceava să se continue pe un drum greșit? Ca să se justifice instaurarea conducerii militare față de un spital care nu făcea față momentului. Dar ce reprezintă Suceava în contextul referendumului pro familie din 2018? Singurul județ cu prezență la vot pro familie aproape de 50%. Sucevenii lui Pimen au votat pro familie, cu bucovinenii nu te joci, când e vorba de valori, știu ce a însemnat Bukov și distrugerea ortodoxiei în regimul austro-ungar, eforturile lor de a rămâne români, ortodocși: familia și biserica i-au salvat. Păpușarii din spatele referendumului antifamilie nu i-au iertat și li s-a pregătit lovitura. Acum, jubilează că Arhipăstorul lor, Pimen al Sucevei și Rădăuților e intubat, multe lucruri lasă a se înțelege că s-a pregătit momentul cu finețe și tac complice, dar starea acestui mare păstor al ortodoxiei îi va incrimina pe toți cei care au cerut în martie, pe ninsoare, preoților să slujească afară din biserici. Nu conta vârsta lor, iar Pimen, la cei 90 de ani ai săi și-a făcut datoria.

S-a spus că românii au genele mai puternice, de asta numărul morților de covid și nu cu covid e mic.

În România s-au aplicat manevre compuse parcă dintr-un test psihologic de mari proporții, care se aseamănă cu stilul fenomenului de la Pitești. Nu a fost nevoie să fim în închisoare, fiecare casă a fost o celulă, singurul drept lăsat, ca și în închisoare: dreptul la hrană. În închisoarea de la Pitești, cea mai dură din spațiul comunist, s-a testat rezistența psihică a deținuților politici, nu a celor de drept comun, nu infractorii. În 2020, s-a emis propunerea legislativă de a elibera deținuții de drept comun cu o pedeapsă mai mică de 7 ani.

La Pitești, educarea și reeducarea au fost centrate pe subiecți care la începutul experimentului aveau discernământul riguros, principii, valori robuste, credință în Dumnezeu. Ortodoxia a dat la Pitești dovada unei eroice rezistențe psihice, atât la tortura psihică, cât și la umilirea succesivă, în formă continuată, a celor ce au fost închiși pentru convingerile lor, dar au rezistat supliciului moral. I-au traumatizat pe viață pe deținuți, i-au obligat să nu mărturisească niciodată ce au trăit acolo, dar ortodoxia le-a dăruit puterea crucificării: de a rezista. Experimentul Pitești a fost unul din cele mai puternice experimente și mai odioase din lume, superior experimentului Stanford din 1971, când subiecții au fost voluntari și știau regulile de la început. Cu toate astea, în experimentul Stanford, jocul macabru a încetat în a 8 a zi, după ce un ,,deținut” a înnebunit, alții s-au baricadat de-a dreptul în celulă, refuzând să mai iasă când îi chemau gardienii. Poate nu ar fi rău să citiți despre Fenomenul Pitești, cartea lui Virgil Ierunca, român de-al nostru și să căutați pe internet Experimentul Stanford. Ce rol a jucat convingerea lor religioasă în rezistența față de tiranie, apartenența la un cult sau altul? Cert e că în a 8 a zi coloana lor morală s-a frânt. La Pitești, detenția a continuat ani de zile, nu era un joc, era real, unii au înnebunit, alții au murit, alții au ieșit din temniță niște resturi umane, cu ochii goliți de sens, veniți din infern, iadul era parfum față de ce a fost acolo. Nici demonii nu credeau că pot fi depășiți, și totuși au luat notițe, gândindu-se că voi fi ei înșiși subiecții unor torturi mai tenebroase decât iadul. Asta nu înseamnă că demonii sunt buni, ci că există oameni mai întunecați decât demonii.

Comparativ, citiți literatura din gulagul sovietic, mărturiile deportaților, ,,O zi din viața lui Ivan Denisovici” Soljenițân, ,,Cevengur” al lui Platonov, reveniți la ,,A fost frumos la Gherla”, și apoi manualul de rezistență al intelectualului creștin: ,,Jurnalul fericirii” de Nicolae Steinhardt absolvent al închisorii de la Jilava. Nicolae Steinhardt a fost un intelectual român de origine evreiască, doctor în drept constituțional, născut în ritul mosaic și convertit la ortodoxie în mijlocul iadului din închisorile comuniste, fiind botezat de Mina Dobzeu. Odiseea lui, Golgota, Fericirile sunt descrise în Jurnalul fericirii.

De ce spun că între 16 martie-15 mai 2020 în România au fost similitudini cu un posibil experiment Pitești?

-prima măsură a autorităților române la începutul instaurării stării de urgență a fost activarea articolului 15 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care permite derogări de la aplicarea acesteia, în condițiile stării de urgență: a dispus îngrădirea drepturilor omului, efectuând o presiune psihologică enormă nejustificată asupra populației. Același articol 15 prevedea că nu trebuie îngrădit dreptul la viață, interzisă tortura și sclavia, dar trimiterea muncitorilor români sezonieri la lucru în Germania la cules de sparanghel, în condițiile în care populația era oprimată în casă, e o dovadă asimilabilă actelor de sclavie în secolul XXI, transmisă în direct, spre înfricoșarea populației din fața monitoarelor. Plecarea lor, punerea la dispoziție a avioanelor pentru transport, aducerea acestora la aeroportul din Cluj nu se putea face fără acordul autorităților. Noi doar am privit de la televizor această manevră, dizlocarea de populație pentru care s-au dat derogări la derogare, neasigurându-se nici distanțarea socială, nici igiena, am asistat cu toții la modul în care cetățenii români simpli au fost tratați comparabil cu situația sclavilor din trecut.

Tortura, deși interzisă de art.15, s-a exercitat și se exercită prin nedeschiderea bisericilor nici după 15 mai, când se relaxează intratul la frizerie, dar dreptul la exercitarea confesiunii nu. E un atac fără explicații la convingeri, deși dreptul la intimitate era și este inalienabil. Nu e o acuză, e o constatare.


#Manipulare, frică: s-au scurs informații devastatoare și în Europa! Sebastian Kurz surprins când sugerează să să se utilizeze frica- citește aici!#

-Rolul presei: de la articole ,,Preoții români trebuie să fie testați și izolați. E o chestiune de sănătate publică ”, ,,BOR între Iisus și ISIS”, ,,Cimitirele din România luminate în noaptea de Paști ca Las Vegasul”, ,,Virusul ucigaș covid 19 se transmite prin folosirea linguriței și vasului de împărtășanie” s-a exercitat o presiune continuă, cronică asupra comunității ortodoxe din România, în mod special asupra preoților și arhiereilor ortodocși, impardonabilă în condițiile în care presa se reclamă liberă, independentă, dar implicată profund în propagarea ideilor de stânga,

-nereflectarea ajutorului acordat de Biserica Ortodoxă Română în timpul pandemiei către statul român; izolarea și denigrarea continuă a Bisericii ortodoxe, în ciuda eforturilor de a ajuta la ameliorarea situațiilor medicale, ignorarea eforturilor, donațiilor de aparatură medicală, hrană, faptul că atelierele patriarhale și mănăstirești au ajutat la producerea combinezoanelor, măștilor de protecție. Totul a fost trecut sub tăcere, presa oficială din capitală prezentând într-o selecție pro causa, distorsionând realitatea și discriminând și încercând discreditarea BOR, în raport cu statul; au prezentat mereu Biserica în opoziție cu eforturile autorităților, când de fapt Biserica a fost de partea celor suferinzi, canalizându-și eforturile pentru salvarea țării, indiferent de apartenența religioasă și politică a pacienților; BOR a salvat omul, nu a restricționat carantinarea, hrana, accesul la aparatură, la medicație, la tot ce era necesar salvării și supraviețuirii. BOR a fost înjosită sistematic, discriminată și incriminată la foc automat de mitralierele mediatice. Mulți dintre mai mari jurnaliști ai momentului, jurnaliștii de top, s-au raliat într-o poziție nu doar ostilă, ci persiflantă, defăimătoare, denigratoare, jignitoare, oprimantă la adresa BOR. Foto: pressone.ro (va continua)

Partea a treia aici: https://oficialmedia.com/

experimentul-stanford-si-masurile-covid-asemanari-uluitoare-valoarea-omului-iii/


93 de pagini secrete privind manipularea așa-zisei ”pandemii”

Citește și:

Ultima oră: Se cere arestarea lui Anthony Fauci și a lui Bill Gates


Dr. Răzvan Constantinescu spune că sunt mai mulți doctori decât pacienți. ”Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali”


Dr. Buttar: ”nimeni nu a putut arăta măcar un singur deces determinat de acest virus conform metodologiei adecvate”


Suedia a reușit fără izolare. Experimentul dă semne că merge


Virusul se stinge singur. În câteva zile ne reluăm viața socială, declară imunologul Le Foche

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin