Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Djokovic poate intra în Australia iar guvernul nu mai poate anula viza lui astăzi

Novak Djokovic va fi eliberat din carantină. Instanța a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia, scrie BBC. Autoritățile l-au oprit pe sportiv la frontiera Australiei, după ce s-a descoperit că viza sa cu derogare medicală de la a fi vaccinat anti-Covid nu este întocmită legal. Dojokovic primise o derogare pentru a putea participa la Australian Open.

ACTUALIZARE 12:30 O decizie privind anularea din nou a vizei lui Novak Djokovic nu va fi luată astăzi, scrie The Sydney Morning Herald, citat de BBC. Guvernul a avut la dispoziție patru ore pentru a decide dacă să anuleze din nou viza lui Djokovic cât timp acesta era în detenție, însă acel timp a trecut, ceea ce înseamnă că jucătorul de tenis este liber să plece.
Fanii lui Djokovic s-au încăierat cu poliția la Melbourne și au cerut eliberarea tenismenului. S-au adunat în fața biroului avocaților sportivului, după ce au auzit un zvon neconfirmat că ar fi fost arestat din nou. Aceștia au înconjurat o mașină în care s-ar fi aflat tenismenul. Forțele de ordine au folosit spray lacrimogen după ce un tânăr s-a urcat pe mașina în care s-ar fi aflat sârbul.
Fanii lui Djokovic au înconjurat o mașină în care s-ar fi aflat tenismenul. Foto: Profimedia Images

O jurnalistă sârbă susţine că tocmai a vorbit cu tatăl lui Novak Djokovic şi acesta i-ar fi spus că sportivul este în continuare „arestat”, în ciuda deciziei instanţei şi că autorităţile australiene vor să-l expulzeze. Este însă o informaţie care nu a fost confirmată şi din alte surse.

Un consilier al guvernului australian a spus că, într-adevăr, ministerul Imigraţiei poate să-i anuleze din nou viza tenismenului, fără să precizeze pe baza căror motive.

Până la această oră, numărului 1 ATP ar fi trebuit să i se permită să părăsească hotelul unde a stat în izolare de când a ajuns în Australia.

În cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era reţinut pentru a fi împreună cu avocaţii săi în timpul audierii, iar judecătorul Kelly şi-a exprimat neliniştea legată de refuzarea derogării medicale pe care a obţinut-o iniţial Djokovic.

„Un profesor şi un medic foarte calificat au prezentat scutirea sa medicală. În plus, excepţia medicală şi motivul pentru care a fost oferită a fost ratificată separat de o comisie formată din specialişti ai statului Victoria”, a spus Kelly, care s-a întrebat retoric în faţa curţii: „Ce putea face mai mult acest om?”.

-știre inițială-

Guvernul trebuie să plătească costurile de judecată ale jucătorului de tenis.

Djokovic trebuie eliberat din carantină nu mai târziu de jumătate de oră de la luarea deciziei, potrivit judecătorului Anthony Kelly.

De asemenea, pașaportul și obiectele personale ale lui Djokovic îi vor fi returnate acestuia.

După ce autoritățile federale australiene au refuzat să-i permită intrarea în țară pentru a participa la Australian Open, din cauză că nu este vaccinat, scandalul în care este implicat numărul 1 mondial a stârnit un interes imens.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Wood, a susținut că sportivul a îndeplinit toate cerințele necesare pentru a călători fără carantină și că oficialii de la frontieră nu i-au notificat în mod corespunzător intenția guvernului de a-i revoca viza.

Reprezentantul guvernului australian, Christopher Tran, a spus că recenta infecție cu Covid a lui Djokovic nu îl califică pentru o scutire de la regulile de intrare în țară și va nega că a existat vreo neregulă procedurală sau vreun tratament incorect.

sursa: digi24

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Amenzi de pana la 2500 de lei pentru cei care vor purta măști textile

Polițiștii vor avea un al doilea job: croitor-filator si specialist în microfibre

Protestele izbucnite în Kazsahstan au dus la demiterea Guvernului

Avocatul poporului: Pandemia actuală înseamnă sfârșitul drepturilor omului, așa cum le-am cunoscut în ultimii 75 de ani

Lucia Hossu-Longin, răspuns pentru Rafila: Ce naște din pisică șoareci mănâncă

Curtea de Apel Bacău a anulat integral toate hotărârile privitoare la starea de alertă, până la nivelul lunii octombrie 2021!

Stelian Crăciun: Când ajungi să ceri voie să ieși din casă, să muncești, să mergi la un eveniment, nu mai ești liber

Horațiu Rădulescu: Afacerile pandemizatului vaccinist Bogdan Chirieac

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share