Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Filozofia comentatorilor tv


 
   Ne-am întrebat vreodată cu ce schimbă un subiect sau un eveniment anume, pompoasele comentarii ale unor invitați (permanent) la talk-showuri tv? Ai impresia că distinșii vorbitori sunt o autoritate și mai ales că filozofia lor schimbă cu ceva datele problemei. 
   Să luăm de ex. pe doamna Monica Tatoiu. Oare este chiar așa un om știe-tot?
   Filozofia comentatorilor tv este asta: eu să fiu în prim-plan, restul să se ducă dracu… Când apar polemici, aproape toți comentatorii tv își dau arama pe față. Toți se dau deștepții lu’ pește, dar niciunul nu-și dă seama de penibilul situației. Toți se dau filozofi, dar nu știu că filozofia adevărată înseamnă iubirea de înțelepciune. Decitoți se dau filozofi, dar niciunul nu e înțelept. Majoritatea apar pe micul ecran (acum plasmă sau LCD) pentru imagine. Nu contează că ei vorbesc mult și prost și fără rost. Filozofia lor e limitată la eu. La ce spun eu. Atenție ce spun eu! Cum ai zice: taci că vorbește Ponta! 

 Vrei sa-l suni pe Ponta? Vezi NUMERELE DE TELEFON ALE POLITICIENILOR!

Și după ce-l asculți, te întrebi de ce nu tace el, că mai frumos ai fi vorbit tu, un simplu om din popor. Așaajungem să credem că lumea comentatorilor tv e un fel de cerc vicios. Vorbesc toți ca o moară hodorogită. Însă, una e să vorbești, alta e să iei cuvântul și în special să iei atitudini. Normal, și tăcerea are rostul ei. Dar să știi să taci, ține de bun-simț, de conștiință și de demnitate. Pălăvrăgeala, circul mediatic și bășcălia… ține de lumea tv. O lume tv tot mai absurdă și aberantă.

 
Dănuț Belu
Distribuie acest articol Oficial Media
Share