23/04/2021

Groapa de gunoi de la Aninoasa este ”perfect în regulă”. Ni se pare nouă că ”miroase”!

Groapa de gunoi de la Aninoasa este ”perfect în regulă”, așa spune firma care administrează această locație, deși problemele din ultima vreme nu arată deloc această realitate. Nici autoritățile locale nu par a înțelege ce se întâmplă exact la groapa care colectează deșeurile și au cerut lămuriri la organele competente, în speță Consiliul Județean și Agenția de mediu. Până în prezent acestea nu au furnizat un răspuns, pe care și noi îl așteptăm cu interes, dar mai ales găsirea unei soluții rapide și ecologice, care să ne ajute să nu ne transformăm într-un focar de infecție.

Administratorul public al comunei Aninoasa, Vlăduț Nicolae, consilier județean din partea PSD a spus astăzi în conferința de presă că sunt nemulțumiți de întreaga activitate din jurul gropii de gunoi. Cetățenii la rândul lor fac sesizări la primărie, investitorii fug pentru că nu pot dezvolta nimic într-o zonă unde nu poți respira, animalele răspândesc gunoiele și virușii prin localitate, doar cei responsabili cu administrarea consideră că nu sunt probleme.

”Am primit zilele trecute la Primărie un răspuns din partea firmei care administrează groapa de gunoi și ni se spune că nu sunt probleme și că acolo totul este în regulă. Suntem profund nemulțumiți de ce se întâmplă acolo. Avem numeroase sesizări din partea cetățenilor.

Am făcut demersuri către Agenția de mediu, către Consiliul Județean și către firma care administrează groapa, pentru  a înțelege cu adevărat ce se întâmplă acolo. Din păcate răspunsul pe care l-am primit este cel puțin nesatisfăcător și vom continua demersurile noastre în această problemă. Consiliul Județean nu ne-a răspuns, încă mai au timp, singurul răspuns pe care l-am primit a fost din partea firmei de gunoi. Din informațiile noastre nu știm că vin deșeuri din alte județe și noi nu am știut nici până acum acest lucru.

Cert este că zona este afectată de mirosul care deranjează cetățenii. Iar cei care vor să-și construiască firme în acea zonă, evită din același motiv. Identificăm constant și creșterea numărului de animale fără stăpân, care se hrănesc la groapa de gunoi și care apoi vin în comună și mai este și problema legată de gunoaiele aduse de vânt care afectează întreaga zonă.” a precizat astăzi Vlăduț Nicolae.

(Minutul 7:00)

Citește si:

Groapa de gunoi de la Aninoasa. Marin Antonescu, președinte ADI Salubritate: ”S-au lansat avioane prin județ. Este campanie electorală”

Groapa de gunoi de la Aninoasa. Există soluţii în interesul cetăţenilor?

Adrian Țuțuianu – Peste 5000 de tone de deșeuri aduse din alte județe în Dâmbovița

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share