Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

În 4 zile au fost uciși 17 oameni la spitalul Sf. Pantelimon

Medici care omoară cu buna ştiinţă, deshumare, crime la terapie intensivă. Trăim cel mai mare scandal din sistemul medical din România în ultimii 35 de ani. În 4 zile, săptămâna trecută, ar fi fost ucişi 17 oameni, pacienţi la terapie intensivă la Spitalul bucureştean Sf. Panteliom. Cum? Prin întreruperea tratamentului care îi ţinea în viaţă.

În 4 zile au fost uciȘi 17 oameni la spitalul Sf. Pantelimon

Acuzaţia, făcută tot de un cadru medical, este cercetată de procurori, Ministerul Sănătăţii şi Colegiul mediciilor şi este probabilă deshumarea celor 17 trupuri. Repet dacă lucururile se confirmă este înfiorător, este dovada faptului că sistemul nostru de sănătate este profund bolnav, criminal şi niciunul dintre noi nu va mai avea încredere în el.

Acuzațiile grave ale unei asistente de la secția ATI a Spitalului „Sf. Pantelimon” – conform cărora au murit 17 pacienți la începutul lunii aprilie din cauza neadministrării de noradrenalină suficientă – sunt acum pe masa Ministerului Sănătății, Parchetului și Colegiului Medicilor.

Ce încredere ai mai putea avea în perioada pandemiei când s-a dovedit prin deshumări și autopsii că unii pacienți au fost uciși. Același lucru îl susține și doctorul Ciuhodaru care afirmă că sistemul medical este lipsit de orice credibilitate. Încă o asistentă susţine varianta deceselor suspecte de la Sf. Pantelimon.

Familiile pacienţilor se revoltă: “Ştiu că tatăl meu a fost ucis”

Europa Liberă a spus cap la cap faptele de la Spitalul „Sf. Pantelimon” și le redă mai jos cronologic:

Joi, 11 aprilie 2024, cetățeanul.ro publică un articol în care citează „personal medical din spital”, care spune că „pacienții sunt omorâți la ATI”.
În perioada 4-7 aprilie (în patru zile) – 17 pacienți de la ATI au decedat, arată documentele date presei de medicii ATI de la spital.
Totul a pornit de la o sesizare făcută directorului de îngrijiri al spitalului: Camelia Stamatoiu a informat în scris managerul spitalului că o asistentă de la ATI a sunat-o în ziua precedentă și i-a spus că, în perioada 4-7 aprilie, la secția de Terapie Intensivă au murit circa 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament.

Ministrul Rafila a trimis Corpul de Control

Întrebat dacă 20 de decese în trei zile este un număr neobişnuit de mare, ministrul a răspuns: „Este un număr, chiar şi pentru o Secţie de Terapie Intensivă, un număr neobişnuit de mare, trebuie să vedem care au fost cauzele deceselor, dacă este vreo culpă medicală. Eu nu vreau să ajungem într-o astfel de situaţie în care o reclamaţie neasumată, nedând nume, a unui asistent medical constituie un element de acuzare pentru medici. Nu este corect. Corpul medical, medicii îşi fac datoria în spitalele din Bucureşti, România, şi nu cred că putem să tragem concluzii pripite în urma unei afirmaţii neverificate”.

„În primul rând, dacă există o astfel de situaţie gravă, nu înţeleg de ce ar trebui să treacă trei zile, dacă în intervalul 4 – 7 aprilie s-au petrecut aceste lucruri, de ce a mai aşteptat încă trei zile până să dezvăluie aceste lucruri care sunt extrem de grave dacă ar fi adevărate. (…) Am înţeles că s-a făcut şi o sesizare penală. Nu am informaţii de la Parchet în acest sens, dar cu siguranţă noi vom colabora şi va colabora şi conducerea spitalului în acest sens, dacă va fi necesar”, a mai arătat ministrul.

O femeie din Arad a fost deshumată după ce medicii au spus că a murit de Covid în pandemie

Un asistent medical din Dâmbovița a murit subit în fața soției și a copilului la doar 30 de ani

Experimentul “Univers 25”. Cum poate arăta o lume ideală și paralela cu societatea de astăzi

Distribuie acest articol Oficial Media
Share