Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

” În politică, trebuie să intre oameni responsabili, care nu iau această decizie pentru a se îmbogăți, ci pentru a servi cetățenii!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D,  consideră că rolul cetățenilor este important, soluția pentru a obține un rezultat bun, pentru milioanele de români, la alegerile din acest an, fiind  ieșirea masivă la vot.  Potrivit eurodeputatului Grapini,  asumarea deciziei de a ieși la vot este și o responsabilitate, nu numai un drept.

“Privind în urmă, la ce s-a întâmplat în ultimii 35 de ani, observăm că pentru a respecta Constituția și Legea electorală și pentru a strânge semnături,  trebuie să ai structuri în toate județele, în toate localitățile, în toate structurile din teritoriu. În cazul unui candidat independent, apare acea neîncredere față de acesta, în sensul în care alegătorii nu știu dacă acesta se va descurca și va reuși să creeze politici majoritare, care să fie susținute și de reprezentanții partidelor!”, a precizat Maria Grapini.

În opinia europarlamentarului, cu unele excepții, modelul candidatului independent nu funcționează nici în alte state.

Reiterând necesitatea prezenței la vot a cât mai multor cetățeni, Maria Grapini a menționat că, în Timișoara, au ieșit la vot, la alegerile locale din anul 2020, doar 37% dintre cetățeni și, în consecință, a ieșit primar o persoană care,  nici măcar nu avea domiciliu în Timișoara.

Mai mult, potrivit eurodeputatul Grapini, atenția cetățenilor, atunci când votează, „trebuie să se îndrepte în primul rând asupra a ceea ce au făcut cei care le cer votul, înainte de a intra în politică. Doar în acest mod, vor putea fi eliminate populismele și, implicit, propaganda unor lideri care nu au nicio experiență profesională sau politică!

Nu în ultimul rând, europarlamentarul Grapini a mai spus  că:  ” în politică, trebuie să intre oameni responsabili, care nu iau această decizie pentru a se îmbogăți, ci pentru a servi cetățenii! UE nu este un proiect, nu este o asociere de state, este o NECESITATE. În contextul global, UE este singura soluție pentru siguranță, securitate și PACE în regiune. Întotdeauna am crezut în puterea celor care își pun la un loc valorile, își stabilesc o viziune comună. Sunt proeuropean și susțin UE pe principii democratice, cu respectarea drepturilor egale pentru toți cetățenii europeni, indiferent de țara în care trăiesc. Dialogul, comunicarea și nu confruntarea, sunt soluțiile pentru dezvoltarea țărilor europene. În țara mea, România, cetățenii au așteptări, sunt proeuropeni în marea majoritate  și își doresc o consolidare a democrației,  care să le asigure un acces mai bun la piața muncii, o mai mare solidaritate și o securitate socială mai bună” .

Europarlamentarul Maria Grapini a organizat zilele trecute  la sediul Parlamentului European de la Bruxelles și  o întâlnire a delegației de vizitatori români, cu reprezentanții celor două Ambasade ale României la Bruxelles și cu Președintele Clubului oamenilor de afaceri Belgia-România, Dan Bunis.

Delegația a cuprins 34 de invitați din România, reprezentanți ai administrației locale și oameni de afaceri. Întrebărilor membrilor delegației române le-au răspuns, ca speakeri, Marcel Ștefan Sima, ministru-consilier al Ambasadei României în Belgia (Biroul de promovare comercială și economică), Vlad Badea, coordonatorul Secției „Relația cu Parlamentul European și aspecte inter-instituționale” și, nu în ultimul rând, Dan Bunis, președintele clubului de afaceri Belgia-România.

Întrebările au vizat, printre multe alte teme importante, intrarea României în Schengen inclusiv în spațiul terestru, problemele transportatorilor cu pachetul pe mobilitate, importanța alegerilor pentru Parlamentul European, insuficienta armonizare a legislației, susținerea financiară a IMM-urilor, precum și standardizarea pentru produsele din țări terțe.

Pe lângă aceste dezbateri, delegația română a putut afla de la președintele Asociației oamenilor de afaceri belgo-română din Bruxelles posibilitățile de cooperare cu firme din Belgia. Sunt convinsă că, în urma discuțiilor, delegația din România a beneficiat de informații ce le pot fi utile” a spus la finalul întâlnirii, europalamentarul Maria Grapini.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share