Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Intre Bucuresti si Brasov, Adrian Druga a ales Targovistea


 In perioada 7-9 iunie 2014 s-a organizat  in Piata Mihai Viteazul” Targul mesterilor populari” eveniment sustinut de catre Primaria Municipiului Targoviste in colaborare cu Consiliul Judetean Dambovita si Centrul Judetean de Cultura.

Pe durata celor trei zile au fost prezenti mesteri populari din toate zonele tarii atat cu produse alimentare traditionale dar si din sfera artizanatului si mestesugului in lemn. 
Totodata in ultima zi a evenimentului s-au sustinut si spectacole de catre ansamblurile folclorice zonale.
De data aceasta ne-a atras atentia un stand foarte colorat si aparte fata de cele traditionale vazute pana acum. Este vorba despre standul domnului Adrian Druga, specialist in „string art„, pe care l-am rugat sa ne spuna cateva cuvinte despre aceasta pasiune pe care o practica de peste 10 ani de zile.


 

Adrian Druga, Maneciu-Prahova:

Modelele sunt lucrate in familie, alaturi de sotie si cele doua fete. Tehnica se numeste „string art” si o practicam de peste 10 ani, am realizat peste 100 de modele. Prima adata am vazut pe internet o astfel de imagine. In Spania exista chiar un festival care se numeste „String art” si practic intreaga creatie se tine in aer liber unde tinerii efectiv se joaca cu firele. 
Ne prezentam produsele la evenimentele organizate de zilele unui oras sau diferite expozitii din tara.

Este o pasiune din care se poate castiga foarte bine, acum de cand cu perioada aceasta mai grea vanzarile au mai scazut, insa avem si locuri de munca pentru a ne intretine. Ne ajuta foarte mult faptul ca nu avem concurenta si suntem cautati.

In mare parte tabourile contin simboluri vechi: spirala vietii, mandale, chakre, floarea vietii, labirintrui si figuri geometrice ce au efect terapeutic, unele dintre ele sunt chiar folosite in cabinete de terapie alternativa. Vizualizarea unei astfel de imagini este relaxanta si cu efect benefic asupra sanatatii omului. Atat culorile cat si formele alese atrag prin combinatia lor. 
Fetele vor duce mai departe pasiunea, sunt ucenice, mai ales ca una dintre ele are inclinatie catre asa ceva, studiaza Arhitectura la Paris.

Tot domnul Adrian ne-a mai spus ca avea de ales intre Bucuresti si Brasov pentru a-si prezenta produsele in acest weekend, insa a ales Targovistea pentru ca e un oras frumos si linistit si observa ca s-au facut foarte multe schimbari in bine aici.

Targul mestesugarilor GALERIE FOTO

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin