30/10/2020

Ion Sorin: Cifre, propagandă sau teoria conspirației. Ce alegeți?

Ion Sorin, vicepreședintele PNL Dâmbovița și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, face o scurtă sinteză legată de gestionarea crizei. Recunoaște că măsurile sunt drastice dar susține că ”guvernul a pus pe primul plan siguranța noastră”.

Ion Sorin
Ion Sorin, vicepreședinte PNL:

Evident, dacă astăzi nu ai o părere despre criza medicală provocată de pandemie, nu ești român. Chiar dacă de obicei nu e părerea ta, ci doar ”împrumutată” din mediul în care te învârți zilnic. Vorbesc de mediul online, desigur, că unde altundeva să se exprime ”specialiștii” ?

Momentul se exploatează din plin politic, cei de pe margine arătând cu degetul și răspândind știri false, doar-doar vor avea un cât de mic câștig electoral.

Nu trebuie decât un minim efort să ne documentăm cât se poate de oficial. Cel mai simplu prin cifre, că ele nu mint niciodată.

Și putem afla, pentru unii cu surprindere, că:


* Suntem țara cu una dintre cele mai mici rate de deces/million de locuitori. Și nu trebuie să ne comparăm cu state grav afectate, ca Franța, Spania, Italia, unde cifrele sunt de 10 ori mai mari (repet, cifre proporționale, nu absolute), ci chiar cu Germania, Austria, Suedia, Olanda. Mai exact, România are cam 2,7% din populația Europei, și înregistrază doar 0,5% din numărul de decese cauzate de coronavirus. Și mai simplu spus, asta înseamnă de 5 ori mai puțin decât media.

* Același lucru se poate spune și despre numărul de cazuri/milion de locuitori. Veți găsi că majoritatea statelor UE au cifre mult mai îngrijorătoare decât noi. Știu, se vor găsi imediat adepții teoriei ”dar noi nu testăm suficient”. Ei, veți afla că testăm mai mult decât Bulgaria, Grecia, Polonia, Croația, Ungaria. Adică decât cei cu care, în mod realist, ne putem compara.
Concluzia cifelor? Guvernul a gestionat și continua să gestioneze corect criza prin care trecem. Da, poate prin măsuri drastice. Dar a refuzat să fie populist și a preferat să pună pe primul plan siguranța noastră, așa cum trebuie să facă un Guvern responsabil.

Ion Sorin, PNL Dâmbovița – candidat pentru Consiliul Județean Dâmbovița


Despre cei cu teoriile conspirației, poate altă dată. Vă puteți ”distra” și singuri la o explorare sumară a internetului. Câteva indicii? 5G, sateliții lui Elon Musk, Bill Gates, Iluminatti. Găsim de toate, minte să filtrăm ne mai trebuie! “

Iar cifrele le găsiți aici:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Virgil Guran, Consilier de Stat: Am demarat lucrarile de modernizare la frontiera Giurgiu

PNL Dâmbovița – videoconferință 16 aprilie 2020

Aurelian Cotinescu, PNL Târgoviște: Bătălia pe care o dăm acum este cea mai mică!

Virgil Guran, PNL Dâmbovița: „Această perioadă trebuie să devină una de unitate și solidaritate”

PNL: Guvernul României deține controlul, am limitat numărul îmbolnăvirilor

Distribuie acest articol Oficial Media
Share