Ne petrecem o grămadă de timp stând pe scaun la locul de muncă și ne întoarcem acasă stând în mașină sau în mijloacele de transport în comun, iar atunci când luăm cina ne așezăm din nou. Majoritatea familiilor japoneze își iau masa stând pe podea și cel mai probabil la ei nu veți găsi scaune, nici măcar în restaurantele de 5 stele din Japonia.
Noi am fost surprinși să aflăm că oamenii din Japonia mănâncă stând pe podea și nu fac asta pentru că japonezii au de obicei casele foarte mici. Fac acest lucru deoarece acest obicei are atât de multe beneficii pentru sănătate încât ați putea dori să îl încercați.
1. Ajută la digestie
Când stai pe podea cu picioarele încrucișate și mănânci, faci yoga fără efort în același timp. Această poziție cu picioarele încrucișate se numește poziția „ușoară” sau sukhasana și se crede că ea crește fluxul de sânge în stomac, ajutându-vă să digerați ușor alimentele și să obțineți mai multe vitamine și substanțe nutritive din ele.
Când vă aplecați înainte pentru a lua alimente din farfurie și apoi reveniți la poziția inițială pentru a le înghiți, vă întăriți mușchii din abdomen, care, la rândul lor, pot preveni balonarea.
2. Vă poate ajuta să slăbiți.
Statul pe podea în timp ce mâncați vă ajută nervul vag să funcționeze mai bine. Când sistemul digestiv eliberează un hormon numit leptină, acesta trimite un semnal către nervul vag că sunteți plin și funcționarea corectă a acestui nerv vă poate împiedica să mâncați în exces.
Citește și:
JAPONIA: Ordinea și armonia se construiesc din bun-simț
Cum se face educația la alții? De la 3 ani, copiii din Japonia merg neînsoţiţi la grădiniţă
3. Te face mai flexibil.
Statul prea mult timp pe un scaun, îți poate face rău la spate și, în cele din urmă, îți strânge discurile în coloana vertebrală, așezat pe podea îți vei întinde genunchii și șoldurile.
Deoarece această poziție te face să stai drept de fiecare dată când iei o mușcătură, te ajută să îți întărește spatele și umerii.
4. Vă poate ajuta să trăiți mai mult.
Dacă poți să te ridici cu ușurință dintr-o poziție în care ai stat cu picioarele încrucișate, fără niciun sprijin, este posibil să trăiești mai mult. Se pare că statul pe podea în timp ce mănânci și ridicatul în picioare de mai multe ori pe zi este una dintre cele mai simple modalități de a adăuga ani în plus vieții tale.
5. Vă menține articulațiile sănătoase.
Când stați mult timp pe scaun, vă îngreunează șoldurile. Stând pe podea, vă permite să vă întindeți șoldurile și gleznele, făcând articulațiile mai flexibile.
Unele poziții așezate, cum ar fi îngenuncherea și ghemuirea, îți fac mușchii să lucreze chiar și atunci când te odihnești, deoarece te ajută să antrenezi mușchii care nu sunt activi când stai pe un scaun.
6. Îți îmbunătățește poziția corpului
Atunci când nu stai pe un scaun care să îți sprijine spatele, acest lucru vă ajută să vă antrenați mușchii de bază, ceea ce, la rândul său, vă avantajează postura. Cu toate acestea, asigurați-vă că evitați înclinarea, deoarece acest lucru poate duce la dureri de spate.
Citește și:
Medicul Teofil Lung: Nu există tumoare pe lumea asta care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră
Bolnavă de cancer în fază terminală, o femeie și-a deschis o cantină socială pentru a hrăni oamenii în aceste vremuri dificile
Apa din România care tratează cancerul
”Astea împliniri, domnule. Nu vile, mașini sau mai știu eu ce rahaturi. Să repari un copil-păianjen, care merge în patru labe” – Povestea medicului Alexandru Pesamosca
7. Îți calmează mintea.
A face yoga în timp ce mănânci, de asemenea, îți liniștește mintea. Când mintea ta este liniștită, poți să te bucuri mai mult de mâncare și să mănânci numai până când te vei sătura, nu mai mult.
Ai încercat vreodată să mănânci stând pe podea?
stiai.net
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Bill Gates ne prevede viitorul: “Chiar dacă vom evita un război major, ne vom confrunta oricum cu o nouă pandemie”
Răzvan Constantinescu – președinte. Manifest – Dan Diaconu
Ciobanii au ieșit la protest: ”Vă rugăm să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi”
Transhumanța este în pericol! Cine are interes să ne distrugă? Ciobanii români își plâng oile sacrificate fără voia lor
Gura de Rai din Bucegi și Panteonul de la Căscioarele – Liniile geoenergetice
S-a semnat transferul bombă – Mihai Popescu luat de Becali la FCSB
LIFE STYLE
25 de sfaturi înțelepte care ne pot schimba viața în bine
Cum ne putem construi un sistem imunitar puternic. Alimente care ne ajută să creștem imunitatea
Mihaela Bilic: Confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar
Doctor Gabor Mate despre iertare, suprimarea furiei și transmiterea generațională a traumelor
Te-ai întrebat vreodată dacă stresul și traumele din trecutul tău te-ar putea îmbolnăvi? O discuție cu doctor Gabor Mate și Dr. Sanjay Gupta, neurochirurg
DESTINATII
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Experiențe de neuitat pentru 22 de tineri care au participat timp de 5 zile într-o tabără montană
O nouă serie de 40 de tineri s-a bucurat de secretele Munților Bucegi într-o tabără de voluntariat
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Dăruiește Viață continuă parteneriatul cu Spitalul Marie S. Curie
Îmbătrânirea este asociată cu o calitate a vieţii crescută, care garantează demnitatea umană
Uleiul de cătină, medicamentul trimis de Dumnezeu sau aurul lichid, ajută la combaterea cancerului și este un puternic vindecător
La nivel global, 1 din 4 adulți și 81% din adolescenți au un nivel insuficient de activitate fizică
Povestea unei femei care a trecut prin Histerectomie: ”Nimic nu mai este la fel, o traumă pe viață!”
Cât zahăr se găsește într-o sticlă de Fanta Orange vândută în România
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
CJ Timiș lansează licitația pentru demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”
25 de sfaturi înțelepte care ne pot schimba viața în bine
Peste 60 de laboratoare, expoziții, instalații de artă și ateliere la Noaptea Campusului Deschis