Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Klaus Iohannis: Peste 40% din școli sunt în zone cu risc seismic ridicat

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, cu miniștri și oficiali din domenii cheie, privind siguranța publică în unitățile de învățământ. După ședință, președintele a anunțat că discuțiile s-au purtat și pe investiții în spitale, dotarea acestora și despre crearea de noi locuri de muncă, mai ales pentru românii afectați de pandemie.

„Am avut mai multe discuții cu premierul și miniștri despre prioritățile și investițiile care trebuie începute. Am discutat despre investiții în spitale, dotarea spitalelor, crearea de noi locuri de muncă, mai ales pentru românii afectați de pandemie, despre școlile din România, școli sigure și sănătoase. Am discutat mult și despre proiecte pentru un mediu curat.

Astăzi am avut o întâlnire mai specială, de lucru privind școli sigure și sănătoase în România. Au participat premierul și mai mulți membri ai guvernului. Discuțiile au vizat autorizațiile sanitare, de securitate la incendiu, vulnerabilitățile seismice, consolidarea fondului construit. Adevărul trist e că avem încă prea multe clădiri neautorizate sau neverificate în ultimul deceniu. Peste 40% din școli sunt în zone cu risc seismic ridicat.

Citește și:

Eu și premierul ne dorim să găsim soluții, să facem pașii spre școlile sigure și sănătoase pe care ni le dorim. Am agreat ca prin alocările viitoare zona de infrastructură educațională să fie transformată într-o reală prioritate. În PNRR vor fi prevăzute fondurile necesare pentru demararea unor investiții majore în școli. Este absolută nevoie de revizuirea reglementărilor privind construirea, amenajarea și modernizarea școlilor. Ne-am uitat pe lista de normative, majoritatea sunt mai vechi de 10 ani. Lucrurile sunt deseori prea birocratizate, de aceea ne-am propus să simplificăm, să debirocratizăm întregul proces”, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis.

Declarația vine după o ședință de lucru la Palatul Cotroceni privind siguranța publică în unitățile de învățământ, la care au mai participat premierul Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Citește și:

Klaus Iohannis ne bagă în case de la ora 22.00. Starea de alertă se prelungește

Investițiile în sectorul de cercetare – dezvoltare – inovare sunt esențiale pentru competitivitatea economiei românești

Prețuiește femeile! Nu tolera exploatarea lor!

Asistenta de la Spitalul din Sibiu: ”Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători”

Dan Bittman: ”Dacă mai aveam 20 de politicieni ca Diana Șoșoacă, eram Suedia nu România”

Protestatari cretini nu creștini, spune Radu Tudor de la Antena3. Medicul Răzvan Constantinescu l-a numit ”oligofren”

Reacția deputatului Marilen Pirtea referitoare la măsura carantinării Municipiului Timișoara

Comisar de Poliție, Christian Ciocan: Cum trebuie sa procedăm cu amenzile aplicate pentru nepurtarea pe faţă a măştii

Se sparge COVIDUL: Jaf ca-n codru în perioada stării de urgență!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share