Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Asistenta de la Spitalul din Sibiu: ”Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători”

Asistenta care a mărturisit că la Spitalul din Sibiu oamenii care ajung pe secția ATI sunt efectiv uciși de medicii care îi sedează chiar și atunci când nu e necesar, face noi mărturisiri. Deja poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și face cercetări.

“Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam.

Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate … La toți pacienții care au fost legați și strânși n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare.

Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători, fie erau plecați sau ai căror aparținători nu veneau la ușa mortuară. Aia însemna că oamenii aceia nu aveau pe nimeni, puteau să le facă orice”, spune asistenta, conform Digi 24. (stiripesurse.ro)

Asistenta ar urma să fie audiată astăzi, după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au deschis un dosar penal in rem pentru omor. Anchetatorii vor să stabilească dacă există o legătură de cauzalitate între decesele pacienților COVID-19 și relele tratamente care le-ar fi fost aplicate.

Femeia, care a lucrat în secția ATI, face acuzații extrem de grave. Spune, printre altele, că principala grija a personalului medical este să-i țină pe bolnavi cât mai mult timp imobilizați și inconștienți.

Mult mai ușor să omori omul, să-l trec pe sedare, atunci nu-ți mai cere nici apă, nici mâncare, nici nu mai spune că-l dor oasele, capul. Interesul era să-i sedăm, să avem liniște și pace. Se făcea și tratamentul anti covid dar primul lucru, obiectiv, era sedarea. Se aștepta să se dea startul de medicul rezident ca să-l sedăm. De ce? Dacă s-a agitat o bunică, e îi e foame, sete. A, e bunica agitată, păi să o sedăm!”.

Ea a dat exemplul unor pacienți legați de pat care ar fi primit doze mari de sedative. Atunci când dădeau semne că se trezesc, doza ar fi fost crescută, susține ea, și nimeni nu ar fi verificat dacă bolnavii nu ar fi putut respira singuri. În scurt timp, oamenii se stingeau.

Șeful Secției ATI: Legarea de pat se practică în toate secțiile de terapie intensivă

Fosta angajată mai susține că unii bolnavi s-au infectat în spital cu clostridium sau streptococ. Iar rudele nu ar fi primit informații despre starea lor, căci nu ar fi răspuns nimeni la telefonul pentru aparținători.

M-am nimerit când am fost acolo exact la anumite ore când trebuia să sune aparținătorii și nu era nimeni acolo. Se plasa telefonul de la unul la altul, nu putem să vă spunem, eu sunt registratoarea, doamna doctor nu e aici, mereu nu era doctorul în modular”.

Citește și:

Conducerea secției a reacționat la aceste acuzații printr-un comunicat emis luni după-amiază și a venit cu precizări.

Legarea se pat se practică în toate secțiile de terapie intensivă, pentru că pacienții agitați și-ar putea face rău singuri, spune doctorul Mihai Sava, șeful ATI Sibiu.

Sedarea se face cu doze cât mai mici și are scopul de a reduce anxietatea bolnavilor, susține el. Iar doze mai mari s-ar fi administrat doar pacienților intubați, pentru a putea tolera tehnicile de ventilație mecanică.

Tot șeful Secției ATI a explicat că acolo lucrează în permanență 4 medici, iar în tura de dimineață doctorii intră de două ori în zona roșie. Pe timpul gărzii, asistentele și infirmierele îi pot chema oricând la patul bolnavului și le pot trimite, cu telefonul mobil, fotografii cu valorile indicate de monitoare.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu: “Acuzațiile prin care se afirmă că decesele unor pacienți au fost cauzate de deficiențe terapeutice trebuie dovedite prin probe și analizate de către persoanele care înțeleg procedurile medicale de specialitate și nu prin prisma unor sesizări anonime”.

Declarațiile femeii au declanșat însă un val de reacții. Conducerea spitalului a anunțat că va demara o anchetă cu privire la activitatea secției ATI-Covid. Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a reacționat și el și a spus că va trimite la Sibiu Corpul de Control al ministerului și Inspecția Sanitară de Stat.

Vlad Voiculescu: ”Este absolut șocant! Vom încerca să vedem ce s-a întâmplat acolo, lucrurile trebuie verificate”.

În plus, și procurorii au intrat pe fir.

Ion Veştemean, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu: ”Urmează a se efectua cercetări cu privirea la comiterea infracțiunii de omor. Cercetările sunt in rem la acest moment”.

De la începutul pandemiei, la ATI Sibiu au fost internați 570 de pacienți: 397 din ei au murit, 152 au evoluat favorabil, iar 21 sunt tot acolo, pentru a primi suport respirator. (stirileprotv.ro)

Citește și:

Un cadru medical spune adevărul: ”Și eu am omorât oameni!” Dezvăluiri șocante din secția ATI

Dan Bittman: ”Dacă mai aveam 20 de politicieni ca Diana Șoșoacă, eram Suedia nu România”

Protestatari cretini nu creștini, spune Radu Tudor de la Antena3. Medicul Răzvan Constantinescu l-a numit ”oligofren”

Un cadru medical spune adevărul: ”Și eu am omorât oameni!” Dezvăluiri șocante din secția ATI

Energia feminină – puntea dintre lumea văzută și nevăzută

LIVE – Proteste masive ACUM în București și în mai multe orașe din țară

Comisar de Poliție, Christian Ciocan: Cum trebuie sa procedăm cu amenzile aplicate pentru nepurtarea pe faţă a măştii

Se sparge COVIDUL: Jaf ca-n codru în perioada stării de urgență!

Deputat Carmen Holban: Viitorul unei națiuni sunt copiii!

ALDE are nevoie de cumpătare nu de războaie interne

Un bărbat de 45 de ani a decedat la câteva ore după vaccin

Declarații șocante: Vasile Dîncu (PSD), de acord cu pașaportul de vaccinare, din rațiuni de „igienă socială”

Toți românii alături de Diana Șoșoacă! VIDEO – Nu o lăsați să lupte singură

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share