Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Lazarev: Atașamentul dă naștere la dependență și agresivitate

Oamenii devin dependenti de existenta si de aspectele acesteia: de viata insasi, sanatate, relatii, bunuri materiale, principii personale si pentru a le pastra sau a a le apara sunt dispusi sa renunte la iubire, sau sa ucida prin gand, emotie sau fapta pe oricine ii poate lipsi de aceste lucruri care devin sinonime cu Dumnezeu in subconstientul lor.

Acesta este drumul sigur catre neimpliniri, pierderi, boala sau accidente. Pentru ca in sufletul sau omul nu are voie sa puna nimic din ceea ce este efemer mai presus de Creator.

Atașamentul reprezintă închinarea la plăcere, la satisfacții. Înainte de apariția atașamentului, la om apare lipsa de acceptare a voii Divine. Iar înainte de aceasta, omul pierde sentimentul de unitate cu Dumnezeu, sentimentul prezenței Lui întotdeauna și în toate.
Atașamentul dă naștere la dependență și agresivitate, iar agresivitatea interioară atrage după sine neplăceri și boli. O purificare drastică începe când atașamentul și agresivitatea trec la nivel de minte și trup. Atașamentul crescut poate să ducă la nenorociri și boli, nu doar la omul însuși ci și la copiii și nepoții săi.
“Am analizat sute de pacienți și am văzut aceeași imagine: atașamentul puternic al omului față de ceva s-a transformat inevitabil în agresivitate și a pătruns în subconștient, cauzând astfel boala. În concluzie, m-am convins că motivul unei boli poate fi atașamentul față de ceva.
În momentul în care înțelegem că Dumnezeu este în toate, că El este prezent pretutindeni, atunci noi îl iubim pe Dumnezeu din interiorul nostru, din celălalt om și din întreaga lume înconjurătoare și astfel Îl iubim fără atașamente, înțelegând că trupul nostru se va transforma în pulbere, „eu-l” fizic va muri, persoana iubită va îmbătrâni și, de asemenea, va muri, rămânând doar sufletul, care este etern. Toată această lume se va schimba, se va nărui și va fi creată din nou. Din acest motiv, atașamentul față de aspectele exterioare ale vieții duce la boli și la probleme mari.” –
SN Lazarev
https://snlazarev.com/
Citește și:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share