Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Liniștea și pacea inimii ca o Gură de Rai

Liniștea și pacea inimii sunt două concepte profunde care reflectă un sentiment de echilibru interior și armonie, atât cu sinele, cât și cu lumea exterioară. Nu se pot confunda între ele, nu sunt unul și același lucru, nu se exclud, ba din contră, se completează ca o Gură de Rai.

Liniștea și pacea inimii ca o Gură de Rai
Liniștea și pacea inimii ca o Gură de Rai – @Cristi Iordache

Cel mai greu este să nu faci nimic

”Cel mai greu este să nu faci nimic și cel mai adesea universul îți cere să stai.

Când ai învățat să taci, înseamnă că știi ce și cât să vorbești.

Când poți să stai nemișcat, înseamnă că știi să acționezi  în forță și cu agilitate.

Când te poți concentra la tine însuți, când îți simți fiecare celulă, înseamnă că distingi cu ușurință ce se întâmplă departe, înțelegi lumea.”, scriam în ”Am trait și Raiul Și iadul.

Liniștea și pacea inimii ca o Gură de Rai

Liniștea poate avea mai multe fațete. Ea poate fi văzută ca absența zgomotului sau a agitației din mediul extern, dar și ca o stare interioară de calm, în care mintea este eliberată de haosul gândurilor. Liniștea exterioară ne oferă spațiu pentru a ne conecta cu noi înșine și pentru a reflecta asupra lucrurilor care contează cu adevărat. Dacă nu puteți să faceți abstracție de stimuli exteriori încercați să vă retrageți în izolare, într-un loc intim sau pur și simplu în mijlocul naturii.

Se poate găsi liniștea și în mijlocul acțiunii dar cu mult exercițiu

În același timp, liniștea interioară reprezintă acea stare de împăcare, când mintea nu este dominată de anxietăți, griji sau dorințe. Este o oază de claritate și echilibru pe care o veți atinge în câteva ore sau zile, după puterea fiecăruia de concentrare și control.

De câte  ori mi-am găsit liniștea? De foarte multe ori, atunci când simțeam că nu mai pot funcționa sănătos. Am fost predispus la haos și confuzie. Mintea nu stătea locului, corpul era agitat și îngrijorat. Și atunci stăteam. Stăteam pur și simplu. Acum pot sta și în acțiune dar asta se atinge mai greu. Adică să faci lucruri în timp ce tu ești in maxima liniște interioară și separi eul tău de restul exterior care poate fi foarte activ.

Pacea inimii este izvorul fericirii

Pacea inimii este o stare mai profundă, legată de emoțiile noastre cele mai intime. Ea este acel sentiment de împlinire și mulțumire care vine din acceptare, iubire, iertare și lipsa conflictelor interioare. Când inima este în pace, ne simțim echilibrați emoțional și avem capacitatea de a face față provocărilor vieții fără a fi copleșiți. Este un sentiment care nu depinde de circumstanțele externe, ci de capacitatea noastră de a ne elibera de tensiuni și de a cultiva compasiunea, recunoștința și speranța.

”A fi în armonie cu tine semnifică puterea de înfruntare a piedicilor cotidiene”, punctam în Decalogul Fericirii. A fi în armonie cu inima ta nu exclude barierele de zi cu zi, ci acceptarea lor cu împăcare.

Fericirea este egală cu puterea de a-ți căra bagajul

Aceste două stări sunt interdependente. Liniștea ne oferă contextul pentru a găsi pacea inimii, iar pacea inimii ne permite să rămânem liniștiți chiar și în mijlocul haosului. Atingerea lor este esențială pentru o viață echilibrată și plină de sens, pentru ceea ce caută fiecare dintre noi: Fericirea.

În acest articol vă sugerez două exerciții pentru a atinge liniștea și pacea inimii ca o Gură de Rai:

  1. Fă refuz de orice gând din trecut,
  2. Nu te tulbura cu ce va urma, nu gândi la mâine.

În aceste două legi stă toată temelia împăcării cu tine și cu lumea.

(n.a. – este vorba despre momentul contemplării, nu trebuie nimeni să devină o mașină fără gânduri. Aș dori să se înțeleagă limpede că ne referim mai ales la gândurile care tulbură și îngrijorează și, de asemenea, la un interval cronologic scurt în care ne găsim pacea)

Fericirea este ușurința cu care îți porți bagajul vieții. Iubește, taci si mergi!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share