Poți să fii în pace cu tine și cu cei din jur doar aplicând exercițiul solidarității. Decalogul fericirii cuprinde disponibilitatea de a fi alături de oameni și, nu constă doar în actul de politețe si amabilitate, ci înseamnă mai ales acceptarea ideilor, respectul crezurilor și înțelegerea acțiunilor celorlalți, desigur, cele care nu atentează la drepturile elementare ale omului.
DECALOGUL FERICIRII
A fi în armonie cu tine semnifică puterea de înfruntare a piedicilor cotidiene, asumarea eșecurilor ca lecții pentru victoriile următoare, sacrificiile ca adaptări și renașteri. Citește ”Am trăit și raiul și iadul…”
A fi în armonie cu ceilalți nu înseamnă să te dai pe tine, nici să îngenunchezi, ci să spui „da” atunci când crezi în „Da” și „nu”, atunci când „Nu” îi ajută pe cei din preajmă. Chiar dacă aparent sună dur.
Nu chema pe nimeni la tine, dar primeste-i pe cei ce vin, nu oferi dacă nu ți se cere, nu căuta nimic, fiindcă tot ce ai nevoie, deja te caută. Întoarce-te din drum dacă e necesar, pentru a porni din nou mai puternic.
Nu lăsa în urmă camarazii, dar nici nu ramâne cu ei acolo. Uneori drumurile sunt diferite și ele se despart vizibil, așa că tot ce trebuie să faci este să te lași condus pe Calea ta.
A fi în armonie cu oamenii nu înseamnă să te ții de mână în răspântii, ci să pleci împăcat mai departe. Răspunde-i celui ce te strigă cu mulțumire și ignoră pe cel ce te cheamă cu mânie.
Fii bun mereu, dar nu prost, fii cuminte și brav, fii devotat celor ce te iubesc, dar ferește-te de cei care vor să te posede.
Fericirea e simplă ca cerul cu soare și ploi. Fericirea e în noi în fiecare clipă așa cum sunt ziua și noaptea, muntele și marea, vara și iarna, pădurea și deșertul. Fericirea nu are un punct, ci este naștere, ființă, privire și cuvânt.
A fi în pace înseamnă să fii fericit cu universul, cu tine, cu oamenii… Să fii în armonie cu toate câte sunt, fără a te închina lor.
Fericirea este ușurința cu care îți porți bagajul vieții. Iubește, taci si mergi!
Cu prietenie pentru toti oamenii mei bravi!
Cristi Iordache
P.S. – Spuneam în „Techniques of supervival” că „dacă ne-am vedea viața ca pe un câmp cu flori, pe umerii noștri nu ar mai atârna poveri, ci s-ar odihni, întotdeauna, fluturii”.
Foto-Credit: Raluca Radu, actriță la Teatrul ”Aureliu Manea” Turda – Cu mulțumiri!
CITESTE SI:
Cuplul perfect sau cineva nu trăiește viitorul de basm? Ea vrea să fie ținută în brațe, el vrea să se uite la meci
Cum mă regăsesc?
De ce au oamenii nevoie de repere?
călător pe la reviste pe la câteva edituri „…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
Te ajutam sa faci bagajul!
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Lumea Europa FM: Povestea ultimului deportat din Bărăgan / Audio
Ce mai poti citi
Celebru psihoterapeut rus: Niciodată nu pierdeţi timp şi efort cu cei cărora nu le pasă de voi şi mai ales cu cei care nu vă iubesc
Îmbrăcă-te cu eleganță și stil: sfaturi de la Adina Buzatu pentru o imagine impecabilă
Descoperă puterea naturii: Crema 7 plante pentru gestionarea chisturilor și a nodulilor tiroidieni