Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ludovic Orban: „Acest recurs este inadmisibil !”

10685157_10203833461169783_2111621051_n1Astazi la orele 15:00 la sediul ACL din Targoviste au fost prezenti in conferinta de presa copresedintele Ludovic Orban si Iulian Vladu, presedintele PDL Dambovita.

Legat de problema dosarului de incompatbilitate a lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban a declarat ca:

“ S-a instituit un complte de filtru pentru a degreva instantele de fond. Completul de filtru judeca daca este admisibil recursul sau nu si va propune un termen la care sa fie judecat. Acest recurs este inadmisibil si trebuie judecat cat mai repede. Vrem sa se limpezeasca aceasta problema legata de incompatibilitate

Conform Noului Cod de Procedura Civila, potrivit art. 493 alin (5) si (6), solutiile pe care le poate pronunta completul de filtru, fara citarea partilor sunt:

a) anularea recursului, atunci când acesta nu întruneşte cerinţele de formă sau când motivele de casare invocate şi dezvoltarea lor nu se încadrează în dispoziţiile art. 488;

b) respingerea recursului, când acesta este vădit nefondat;

c) admiterea recursului, când recursul este admisibil, iar problema de drept care se pune în recurs nu este controversată sau face obiectul unei jurisprudenţe constante a înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Amintim ca in 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare.

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit primul termen, maine 25 septembrie, în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, în care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), instanţa supremă urmând să dea o decizie definitivă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin