Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Mă recreez cu frumosul, m-am regasit pe mine altfel, am prins aripi”

În  Pavilionul Multifuncțional al Muzeului Regiunii Porților de Fier a avut loc vernisajul expoziției FANTEZII CROMATICE, cu lucrările de pictură ale unui artist plastic autodidact, de profesie inginer și economist din Valea Jiului, Carmen Pinte.

Aceasta  a debutat întâi ca scriitor, în anul 2019, având editate până în prezent șase volume de poezii, iar ca pictor a debutat în 2023, odată cu lansarea celui de-al cincilea volum de poezii “Universul iubirii”, la Teatrul de Stat I.D. Sârbu din Petroșani. Este o bună colaboratoare a CLUBULUI DE PRESĂ și invitată la marile festivaluri naționale de poezie și pictură.

Carmen Pinte, autoarea volumului ”Destinul unei frunze”, se mărturiseşte la rându-i : „Scriu poezie și  în acest fel mi-am regăsit liniștea, starea, având acces la un sine profund, necenzurat, undeva în afara timpului, regăsindu-mă ușor… prin versurile scrise înfloresc și răspândesc mireasma simțurilor mele… mă recreez cu frumosul, m-am regasit pe mine altfel, am prins aripi… să zbor… un zbor lin, ușor… într-un neant de mine creat! …scriind mă redescopăr, mă identific prin creațiile mele, trăirile mele, dau aripi și sens… visurilor mele!”

A realizat peste 100 de lucrări cu tematici florale, peisagistice, portrete, statice, abstracte, la care a început să lucreze din anul 2022

A participat la două Expoziții internaționale de pictură în Argentina, cu autori consacrați, la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman din Craiova, în cadrul unei lansări de carte, Dunavăţu de Jos, jud Tulcea, în Tabăra literară “Ancorați în tradiţii”, la Băilești, jud. Dolj în cadrul unei Tabere de creație culturală și la Cetate Port, Calafat, unde pe lângă expunerea tablourilor, a lansat și cel de-al șaselea volum de poezii, în tandem cu scriitorul Mitel Gârleanu.

Pe scara vieții mă înalț,

Boltind deasupra-mi cerul,

Cu frunze ruginii mă-ncalț,

Îmi pierd, prin zori, misterul.

Mi-e sete de tot ce trăiesc,

Iar clipa-ncepe să mă doară,

Fărâmă de gând împletesc,

Iubind viața pare ușoară…

Tac și iubesc, plâng și mă râd,

Pleoapa se zbate a nesomn,

Pe chipu-mi răsare un rid,

În puful nopții am s-adorm!

Pe o margine de noapte,

Cu ochii speranțe visând,

Lacomă te sorb în șoapte,

Din rouă mușc timpul tău blând.

Pătrunde zâmbetul meu mic,

Prin profunzimea unui gând,

Iubirile-mi sunt inamic,

Le voi păstra în vers, oftând.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share