Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Suplimentele nutritive pentru sportivi

  Suplimentele nutritive pentru sportivi

Suplimentele nutritive sunt preparate conditionate sub forma de tablete, capsule, drajeuri, pulberi sau lichide, care au in compozitia lor nutrienti (macro- si micronutrienti) si/sau alte substante comestibile, care sunt consumate in cantitati definite, in mod suplimentar fata de aportul alimentar obisnuit.

   Concentratele proteice: se recomanda celor care nu au probleme cu toleranta la lactoza si isi doresc sa beneficieze si de celelalte avantaje pe care le aduc concentratele proteice naturale, respective prezenta imunoglobulinelor.Concentratele proteice din zer au o cencentratie de proteine variind intre 25%-89%, cu o medie generala de 80%.Concentratele proteice din zer contin lactoza, grasimi si minerale.

mprot

   Izolatele proteice: pot cuprinde izolatul proteic din soia sau izolatul proteic din zer. Izolatele proteice din zer  contin cea mai mare concentratie de proteine (90- 95%) in paralele cu o cantitate foarte mica sau inexistenta de grasimi si lactoza.

izoizol

   Hidrolizatele: sunt suplimente proteice obtinute prin procese tehnologice speciale care permit divizarea proteinelor in lanturi mai mici de aminoacizi, fiind deosebit de eficiente pentru recuperarea dupa antrenament si refacerea rezervelor de glicogen.

hi

Suplimentele nutritive pentru sportivi

   Concentratele de carbohidrati si proteine: imediat dupa un antrenament de forta este indicat sa consumati o portie de supliment nutritiv bogat in carbohidrati (70-80%) care contine si proteine, pe care il preparati cu apa sau alt lichid si veti fi siguri ca procesul de dezvoltare al masei musculare are sustinere materiala, iar rezervele de energie ale organismului sunt asigurate. Imediat dupa antrenament este cel mai bun moment pentru administarea unui astfel de supliment, deoarece atunci organismul are nevoie cel mai mult de el.

   Weight Gainerele: sunt suplimente nutritive destinate cresterii in greutate, sunt concentrate de proteine si carbohidrati, care contin acesti doi nutrienti in proportii relativ egale. De obicei, producatorii adauga la aceste suplimente si creatina, glutamina, taurina, vitamine si minerale, extracte din plante. Aceste suplimente au rolul de a creste valoarea calorica a dietei, aducand un aport important de proteine de calitate (fara aport de lipide).

g

   Stimulatoarele (pre-workout): sunt suplimente care au rolul de a da un plus de enrgie, ajuta la vasodilatatie si crestc rezistenta fibrei musculare. De asemenea te ajuta sa te concentrezi mai bine in sala si sa efectuezi exercitiile intr-un mod viguros si exploziv.

rghgrt

    Doresti sa ai o dieta de calitate care sa-ti asigure toti nutrientii esentiali, ai nevoie de noi ponturi privind diversitatea alimentelor, iti doresti o alimentatie cat mai sanatoasa, esti nerabdator sa-ti atingi mai repede obiectivele sportive, doresti sa achizitionezi suplimente alimentare cat mai de calitate? Scrie-mi pe adresa de email, relateaza povestea si doleantele pe care le ai si ne straduim sa concepem o dieta si un program de suplimente alimentare cat mai adecvat nevoilor tale.
 Adrian Udrea-  nutritionist sportiv

plantevindecatoare@gmail.com

Slabirea (pierderea surplusului ponderal)

Ponturi de crestere pentru ectomorfi

Distribuie acest articol Oficial Media
Share