Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Marea Britanie elimină regulile de la frontiere: Această ţară este deschisă pentru afaceri și călători

Marea Britanie elimină de VINERI, 11 februarie, regulile de la frontiere, a anunțat prim-ministrul britanic, Boris Johnson.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a anunțat că persoanele care sosesc în Marea Britanie nu vor mai fi nevoite să facă un test pentru a intra în țară, relatează Reuters.

Până vineri persoanele imunizate care sosesc în Marea Britanie trebuie să facă un test în decurs de 2 zile de la sosire.

‘Am promis că nu vom menţine aceste măsuri în vigoare nicio zi mai mult decât este necesar şi acum mi se pare evident că testele la frontieră pentru călătorii imunizați şi-au depăşit utilitatea”, a declarat Shapps în faţa Parlamentului.

Din 11 februarie, pasagerii care intră în ţară şi care sunt complet imunizați vor trebui doar să îşi verifice statutul pe un formular de localizare a pasagerilor, a precizat el.

Deocamdată, imunizarea completă nu va include cerinţa de a fi făcută o doză suplimentară. Persoanele sub 18 ani sunt tratate ca pasageri complet imunizați.

Cei care nu se califică drept complet imunizați nu vor mai trebui să se izoleze sau să facă un test în ziua 8. Aceştia vor trebui în continuare să facă dovada unui test negativ înainte de a călători şi să facă un test PCR după sosirea în Marea Britanie, a spus el.

”Acesta este un sistem proporţional care ne apropie cu un pas de normalitate, menţinând în acelaşi timp protecţiile vitale pentru sănătatea publică”, a declarat Shapps.

Ceea ce facem este să arătăm că această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători”, a declarat premierul Boris Johnson, confirmând această modificare ce înseamnă că persoanele care sosesc în Anglia nu mai trebuie să fie testate dacă au fost imunizate.

În Regatul Unit, fiecare naţiune îşi decide propria politică de sănătate. În Scoţia, cele mai multe restricţii au fost ridicate luni, permiţând redeschiderea discotecilor şi eliminarea limitei de trei familii pentru întâlnirile în interior.

Într-o scrisoare, şefii marilor companii aeriene, precum British Airways, easyJet şi Ryanair, au cerut guvernului să pună capăt restricţiilor privind călătoriile internaţionale, “cel puţin” pentru călătorii complet imunizați.

Firmele de turism au raportat deja o creștere a rezervărilor pentru perioada vacanței din februarie, după relaxarea restricțiilor.

Boris Johnson a declarat că țara trece printr-un val momentan, dar „lucrurile încep să se îmbunătățească”, arată The Telegraph.

Copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani li se va acorda, de asemenea, acces la permisele digitale verzi, la timp pentru vacanță. În prezent, aceștia sunt excluși de la utilizarea certificatelor.

Acest lucru prezintă probleme pentru familiile care călătoresc în țări precum Franța, Italia și Spania, care impun ca toți cei peste 12 ani să fie dublu imunizați.

voxnews.ro

Citește și:

Ludovic Orban cere anularea stării de alertă: E timpul să revenim la o viață normală. Să tratăm virusul ca pe orice alt virus

Avocatul poporului: „Multă lume trăiește efectiv în sărăcie în România”

Raed Arafat: Acest val poate să fie ultimul și virusul să devină ca cel gripal

Starea de alertă a fost prelungită. Accesul la supermarketurile din mall fără certificat Covid

Carmen Tănase: Eu știu în ce minciună trăim. E un miracol că lumea n-a înțeles de doi ani de zile

Alexandru Rafila: Vaccinarea nu oprește transmiterea virusului. Românii nu trebuie forțați să se vaccineze

Melissa Ciummei, investitor: Nu sunt certificate verzi, este vorba despre resetarea sistemului financiar

Distribuie acest articol Oficial Media
Share