Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Marta Strzalko Teatrul Biuro Podrozy BABEL FAST Târgoviste 2023

După semnarea Memorandumului AMASIA ca reprezentant al teatrului din Polonia, Marta Strzalko a fost prezentă în conferința de presă de la ora 11:00 în foaierul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște.

Marta Strzalko Teatrul Biuro Podrozy BABEL FAST Târgoviste 2023

”Vă mulțumesc pentru această introducere extraordinară, ne bucurăm foarte mult că ne-ați invitat și mă gândesc la perioada care a trecut din 2007 și anul trecut când am fost prezenți la cea de a zecea ediție și acum din nou anul acesta”, a declarat actrița și reprezentanta Teatrului Biuro Podrozy.

Marta Strzalko Teatrul Biuro Podrozy BABEL FAST Târgoviste 2023

”Atât primul spectacol pe care noi l-am adus la Târgoviște în 2007 cât și acesta din anul în curs au fost inspirate sau au o tematică legată de război. Spectacolul de anul acesta e legat de conflictele din orientul mijlociu, de fapt din Siria, de ce se întâmplă acolo. E un spectacol despre un oraș sub asediu invadat de lorzii războiului. E un spectacol despre oameni aflați în situații dezastruase și când spunem oameni nu ne referim doar la adulți ci și la copii.

Citește și:

Babel Fast, Teatrul Biuro Podrozy din Polonia – Povestea refugiaților și migranților prinși în spirala războiului

Spectacolul nostru are personaje copii sub forma acelor păpuși pe care le-ați văzut. Într-un fel adulții pot face față unor situații dezastruase, însă copii nu pot face față acestor tipuri de evenimente și spectacolul este inspirat din ce s-a întâmplat Siria, dar uitați-vă că acum de fapt subiectul e mutat în Ucraina.

Și copii pot fi deopotrivă blânzi, pot empatiza dar pe de altă parte pot fi și cruzi, pot da dovadă de cruzime în funcție de ceea ce văd în jurul lor la adulți.

Citește și:

Babel Fast, Teatr Biuro Podrozy, Polonia – Orașul blestemat

Am avut un public fabulos afară, exact genul de public pe care ni-l dorim. Am avut pe deoparte publicul de festival, oameni de teatru, oameni care au cultura mersului la teatru și oameni de pe stradă, oameni care se intâmplau să fie pe acolo, probabil care nu merg în mod obișnuit la ceea ce numim teatru convențional. Iar acest tip de public mixt este ceea ce noi ne dorim.

E o provocare pentru actori să aibă un astfel de public mixt, și oameni de teatru și oameni de pe stradă pentru că dă o anumită savoare spectacolului. Actorul trebuie să se angajeze într-un anumit fel cu un public de acest tip. E cumva într-un fel mai aproape de ce probabil avea Shakespeare la  Teatrul Globe.

Citește și: Zi istorică pentru lumea teatrului intercontinental

Distribuie acest articol Oficial Media
Share