Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Semnarea Memorandumului AMASIA la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște – Mihai Constantin Ranin & Liviu Cheloiu

AMASIA- Uniunea Festivalurilor Intercontinentale. Miercuri, 7 iunie 2023 a avut loc Semnarea Memorandumului AMASIA la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște – Mihai Constantin Ranin, inițiatorul proiectului internațional a sintetizat în câteva cuvinte aspectele cele mai importante ale uniunii țărilor din Europa, Asia și Africa.

Semnarea Memorandumului AMASIA la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște - Mihai Constantin Ranin
Mihai Constantin Ranin copreședinte al Uniunii AMASIA

Mc Ranin: ”Se încheie practic aici o etapă de lucru care a fost începută cu Coreea de Sud. Anul trecut am fost la întâlnirea tuturor directorilor de teatru de festival din Coreea de Sud și am vorbit despre această intenție de a înființa festivalul AMASIA.

Ce este AMASIA? AMASIA este viitorul continent care se va forma din toate continentele care se vor uni

Este o idee de a călători și în același timp de a aduce împreună elemente comune din culturile lumii. De fapt este o expresie a diversității culturale, este o reacție la ceea ce se întâmplă cu globalizarea în acest moment.

Țările care vor semna astăzi sunt Coreea de Sud, Polonia, Kazahstan și România, urmând să adăugăm încă cinci țări sau șase pentru a avea un număr de zece țări, cinci din Europa și cinci din Asia.

Fiecare semnatar va face demersurile pentru înființarea unui birou național în țara sa. Important este să obțină finanțare dar în același timp să și selecteze lucrul cel mai bun care este în țara respectivă pentru a participa la acest festival. O dată la cinci ani vine  unei țări să organizeze acest festival.

Semnarea Memorandumului AMASIA la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște – Mihai Constantin Ranin & Liviu Cheloiu

Ieri am decis ca cei doi copreședinți să fie din România și Coreea de Sud, eu și domnul JeungWu Son. Eu mă voi ocupa de Europa și Africa pentru că și Egiptul și-a exprimat dorința să se alăture acestui demers, a declarat Mihai Constantin Ranin inaintea semnarii memorandumului.”

Trebuie amintit că secretarul general al acestei uniuni intercontinentale este marele nostru actor Liviu Cheloiu, selecționer de-a lungul nenumaratelor editii BABEL, un mare cunoscător al teatrului la nivel mondial.

Este o onoare în plus ca alături de copreședintele Mc Ranin, România să aibă în acest for internațional condus administrativ, manageriat așa cum se cuvine, de un artist consacrat in nenumărate festivaluri de pe mapamond. Actorul Liviu Cheloiu a legat prietenii interculturale și conexiuni pentru o seamă de proiecte teatrale importante.

Semnarea Memorandumului AMASIA la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște - Mihai Constantin Ranin & Liviu Cheloiu
Liviu Cheloiu – Secretar General al Uniunii AMASIA

”La originea acestui festival a stat initial colaborarea României cu Coreea și este aici prietenul meu domnul JeungWu Son cu care am discutat în România și Coreea de mai multe ori pentru a-l constitui –AMASIA- pentru că am ajuns la concluzia că nu există nici un festival de genul jocurilor olimpice care să aibă amploare și să se desfășoare în toate aceste țări care fac parte la un momentdat”, a mai declarat Mc Ranin la intalnirea teatrelor din Europa Asia și Africa.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share