Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Marte in Varsator (5 decembrie 2014-12 ianuarie 2015). Incalcarea regulilor

Breaking_RulesIntrarea lui Marte (planeta actiunii si a dorintei) in semnul inovator si revolutionar al Varsatorului, pe 5 decembrie, inseamna o schimbare majora de energie. Marte ramane in Varsator pana pe 12 ianuarie, timp in care multe se vor schimba si rearanja in viata noastra.

In Varsator, Marte iubeste caile noi sau prea putin explorate, actiunile se bazeaza mai mult pe dorinta de a inova, revolutiona, schimba ceva. Rabdarea pare sa fie desueta in acest context, pentru ca Marte in Varsator aduce precipitare si face sa sara in aer, precum dopurile sticlelor de sampanie agitate, zonele de viata pe care le-am gestionat cu grija incercand sa avem lucrurile sub control dar ascunzand de fapt ce nu ne place si nu functioneaza.

Este, cu siguranta, o oportunitate sa ne largim orizontul, sa inaltam perspectiva, sa facem un salt in constiinta si sa capatam o viziune proaspata, progresista. Putem acum sa descoperim cai, solutii si idei noi, avem sansa sa iesim mult mai usor din situatii apasatoare si suntem mult mai deschisi la schimbari, ceea ce este esential si… absolut necesar.

Capatam claritate, luciditate, inspiratie. Stim ce avem de facut pentru a schimba ce e nevoie si a aduce in viata noastra ce ne dorim.

Creste interesul pentru implicarea in proiecte sociale, umanitare. Se trezeste in oameni spiritul de revolutionar, dorinta de schimbare, elevare, emancipare, evolutie in toate sensurile. Suntem ceva mai mentali, privim totul mult mai detasat, actionam din convingere, facem alegeri bazate pe ratiune mai mult decat pe sentimente.

Marte in Varsator este progresist, original, creativ, insa si generator de anarhie si haos, cand exagereaza. Prin urmare, sa fim atenti la tendinta de a exagera, de a avea reactii disproportionate si a lua decizii impulsive, prea radicale, definitive si irevocabile pana nu suntem siguri ce vrem si ce e mai bine pentru noi si pentru ceilalti.

E foarte posibil ca in aceasta perioada sa se inregistreze un freamat social accentuat finalizat cu revolte, miscari de strada, conflicte. De altfel si la nivel personal, in relatiile noastre, ies la iveala frustrari mai vechi, de aceea se pot isca foarte usor conflicte, mai ales dupa 24 decembrie. Si e posibil sa fim prinsi chiar si in conflictele altora.

Asadar, e bine sa fim cat se poate de rezervati, sa avem o masura a bunului simt in toate confruntarile cu cei din jur si, mai ales, sa nu ne implicam mai mult decat e cazul in situatiile nerezolvate ale altora. Totusi, asta nu inseamna sa tacem, cand stim un adevar, detinem informatii care ar putea fi utile cuiva pentru a capata claritate, mai ales cand ni se solicita acest gen de sprijin.

In esenta, acest tranzit ne invata pe toti sa gandim in afara limitelor, sa ne intindem dincolo de zona calduta, sa fortam putin aceste limite cand e cazul, pentru a crea o realitate diferita pentru noi. Nonconformismul este absolut necesar, mai ales acum si mai ales pentru cei care nu s-au mai simtit inspirati de multa vreme si nu au mai gasit bucurie in proiectele lor si in ceea ce fac. Uneori e nevoie de saritura de pe ax, chiar daca nu suntem siguri de urmari, e nevoie de curajul de a infrunta necunoscutul si de incredere in ce este si in ce e posibil sa cream mai departe, chiar si in lipsa unei harti, a unor date clare.

Marte in Varsator actioneaza la limita regulilor sau chiar ignorandu-le total. Asta este reteta succesului sau. Nu spun sa incalcam regulile deliberat netinand cont de costuri, ci spun ca uneori e nevoie sa privim dincolo de o regula asezata in mintea noastra pentru a ne constrange si limita creativitatea.

Cei care vor avea curajul sa treaca dincolo de propriile limite, dincolo de prejudecati, cutume si confort, vor avea succesul de partea lor, mai ales daca isi vor pastra, in acelasi timp, integritatea, bunul simt, onestitatea.

Inspiratie, Curaj si Bucurie, tuturor!

Din inima,

Nicoleta Svârlefus- astrocafe.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin