Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Miscare in natura cu Lucian Mandruta si ProSport


In weekend a avut loc a doua ediţie a evenimentului organizat de ProSport „Cu Bicicleta la Munte“ .

    Startul a fost luat de catre 75 de biciclisti care au parcurs sambata si duminica traseul Bucuresti-Sinaia tur-retur, in total 300 de kilometri. Participantii si-au testat ambitia si rezistenta mai ales pe traseele unde au fost prezente serpentinele montane.
Lucian Mandruta alaturi de ProSport sunt initiatorii acestui eveniment care a adunat cu entuziasm iubitorii sportului pe doua roti.
Si pentru ca au trecut prin capitala celor 33 de voievozi, biciclistii au fost invitati de catre oficialitatile locale, Ciprian Prisacaru- primarul interimar al orasului si Gabriel Goriga sa paseasca in Curtea Domneasca si sa faca o binemeritata pauza alaturi de Turnul Chindia si ruinele cetatii.
Cei doi reprezentanti ai administratiei locale au tinut sa-si arate bucuria si multumirea catre iubitorii acestui sport si nu numai, informandu-ne despre importanta si prezenta constanta in vietile targovistenilor, fie ca este vorba de baschet, fotbal, volei, atletism, judo sau box.
Ne bucuram ca orasul nostru a fost tranzitat in ambele sensuri de mers, ei sunt un exemplu pentru cei care i-au vazut in trecerea lor pe strada, pentru ca in acest mod ii inspira si pe cei din jur sa organizeze astfel de evenimnete si in comunitatile lor; este un proiect foarte frumos si binevenit. Asa cum stiti Targovistea are traditie in ciclism, pentru ca organizam concursuri in scolile generale, dar si concursuri pentru tinerii de 18-20 de ani, pentru cei trecuti de prima tinerete, pe langa sportul profesionist dezvoltam si sportul de masa in oras. Eu insumi incerc sa le ofer un exemplu targovistenilor pentru ca vin din lumea sportului si-mi doresc sa-i atrag catre astfel de evenimente” a declarat Ciprian Prisacaru.
Oficialitatile locale ne-au amintit ca in Targoviste sportul se practica la nivel inalt, mai ales prin echipa de baschet CSM Targoviste si prezenta acesteia in Liga Campionilor.
Ciclismul in Targoviste este un frate mai mic al sportului in oras, suntem mandri ca s-a ales Targovistea si ca s-a putut face acest popas la simbolul orasului-Turnul Chindia, este un loc pe care fiecare roman ar trebui sa-l strabata si sa- vada. Sper ca pentru ei a fost o zi minunata ca si pentru noi, una in care au imbinat traditia, istoria din acest loc cu pasiunea lor pentru sport.

Targovistea este capitala baschetului romanesc, este singurul oras din Romania care a evoluat in Liga Campionilor la baschet feminin sau masculin, este un oras in care fotbaul, voleiul, baschetul, sporturile individuale, atletismul, judo, box, intotdeauna au gasit sprijin cel putin din partea autoritatilor locale. Avem oameni care indragesc sportul, care sunt dedicati sportului si avem copii care spera sa calce pe urmele celor care le-au fost mentori si modele in sport. Este o initiativa extraodinara si le doresc succes in continuare biciclistilor pe traseele viitoare.” ne-a informat Gabriel Boriga.
Initiatorii acestui eveniment si-au atins inca o data obiectivele de a scoate oamenii la miscare, de a trai experiente inedite, de a lega prietenii, de a fi prezenti in natura si de a face din bicicleta o alternativa mai sanatoasa pentru deplasarile zilnice.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share