Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

O legenda vie pentru Romania : Vasile Lupasc

Cunoscut pentru proiectele sale de promovare a istoriei naţionale, Vasile Lupaşc, scriitorul care a reuşit să aducă adevărata poveste a lui Vlad Ţepeş în atenţia Hollywood-ului, a decis să candideze pentru Parlamentul European. Prezent pe listele Partidului Ecologist Român din dragoste pentru ţară şi pentru istoria poporului nostru, scriitorul doreşte să susţină România, încurajându-şi totodată compatrioţii să se comporte la fel.

Istoric si sportiv de performanta, târgovişteanul a excelat in domenile sale: a fost de 8 ori campion mondial și de peste 20 de ori campion național la arte marțiale. Fost președinte al Federației Canadiene de Arte Marțiale pe un anumit stil de luptă, Vasile Lupasc inca detine titlul de presedinte de onoare.

Activitatea literara a scriitorului targovistean cuprinde patru carti. Romanul Răstignit între cruci, in doua volume, spune povestea reală a lui Vlad Ţepeş, desprinzându-l pe voievod de imaginea vampirului sângeros imaginat de Bram Stoker. Cele trei cărţi audio, Străjer la portile Raiului, Prin iadul tătarilor și Furia Zimbrului i-au adus lui Vasile Lupaşc colaborări cu actorii Marcel Iureș și Mircea Albulescu, pe muzica compusă de Gheorghe Zamfir.Transpunerea cărţii Răstignit între cruci în piesă de teatru radiofonic a fost pusă în scenă de Radio România, în interpretarea actorilor Marcel Iutreș, Mircea Albulescu, Victor Rebenciuc, Mihai Mălaimare, Eugen Cristea și alte nume mari ale scenei românești.

Vasile Lupaşc – în loc de crez politic:

“Nu vede nimeni cum isi duce Stefan coroana … nu cu fală deşartă sau cu dor  de agoniseală, ci cu trudă smerită, ca pe o stigmată sângerândă a Mântuitorului nostru Iisus Cristos.” ( fragment din cartea Furia zimbrului )

Cea mai recentă victorie a scriitorului târgoviştean este reprezentată de încheierea unui contract cu o mare casă de producție de la Hollywood pentru ecranizarea romanului Răstignit între cruci, un proiect în care este și consilierul științific al americanilor. Preproducția filmului începe în acest an.
Mai multe informatii despre Vasle Lupaşc, candidat al României pentru Parlamentul European, pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook, Vasile Lupaşc – candidat P.E.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share