Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

O nouă premieră pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște: piesa ”Furtuna” după Alexandr N. Ostrovski

Târgoviște, 26 februarie 2014: Teatrul Tony Bulandra anunță premiera unui nou spectacol al stagiunii 2013 – 2014: piesa „Furtuna”, în regia lui Dumitru Acriș, se va juca în avanpremieră pe 28 februarie și în premieră pe 1 martie pe scena teatrului din Târgoviște. Spectacolul prezintă istoria unei femei cu o lumină interioară aparte, legată de Dumnezeu, care există într-o lume lipsită de voință, unde cei care o înconjoară sunt slabi și manipulați de societatea în care trăiesc.
Piesa „Furtuna” este scrisă de autorul rus Alexandr N. Ostrovski și descrie drama unei familii din Rusia, prăbușită în propria mocirlă, unde relațiile dintre părinți și copii, soț-soție, ajung să fie simboluri ale ipocriziei sociale. Conflictul principal în ,,Furtuna” reprezintă un proces de trecere de la unele principii vechi patriarhale, la cele noi, cu tendința de eliberare dintr-un imperiu al despotismului întunericului și suferinței.
„Furtuna vine să trezească sufletele omenești și tot ce este viu în oameni, pentru fiecare personaj reprezentând un factor diferit: o prevestire, începutul unei noi vieți, vocea Celui de sus care prevestește unele evenimente sau pedeapsa pentru păcatele noastre.”, a declarat regizorul piesei, Dumitru Acriș.
Printre actorii care vor da viață personajelor se numără Cristina Dumitra, Delia Lazăr, Sebastian Bălășoiu, Antonia Ionescu Micu, Virgil Aioanei și Andrei Bratu.
Regizorul Dumitru Acriș a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău în 2004. Ca actor al teatrului “Luceafărul” din capitala Republicii Moldova a câștigat în 2002 premiul UNITEM “Steaua fără nume”, iar în 2007 a primit de la Președinția Republicii titlul onorific de “Maestru în artă”.
—————————————————————————————————————–
Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște a fost inaugurat în 30 ianuarie 2002. Este cel mai tânăr teatru din România prin vârsta actorilor (23-27 de ani) și prin proiectele sale ambițioase. Teatrul găzduiește și expoziții de pictură și sculptură. Pe scena din Târgoviște au urcat nume mari ale teatrului românesc, precum Laura Vasiliu, Sebastian Papaiani, Adrian Titieni, Marius Manole.
Pentru mai multe informații:
Sorana Ionita
Senior Public Advisor
The Public Advisors
Tel: 0753.047.591

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">