Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița „PRO FAPTE BUNE”

Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița a semnalat că „Școala on-line” a răpit dreptul la educație a multor copii din mediul rural.”

„Sunt aproape trei luni de când școlile din România s-au închis, iar orele s-au mutat în mediul online.
Timp în care ministrul Educației dă asigurări că școala online chiar funcționează, în mediul rural realitatea arată cu totul altfel.
Copiii care au acces la tablete sau telefoane stau minute în șir privind în gol către ecrane, pentru că în multe zone semnalul la internet este slab. Orele au rămas, astfel, doar niște puzzle-uri de conversații întrerupte în mijlocul frazei.
Profesorii admit și ei că în urma unor astfel de cursuri elevii nu rămân cu multe lucruri și se gândesc cu groază că școala online ar putea continua și la toamnă.
Apoi sunt copiii din familii numeroase, care trebuie să împartă un singur telefon, al părinților, pentru a participa la ore. Părinții sunt puși în fața unei alegeri dureroase: trebuie să decidă pentru care copil e mai important să continue școala și care mai poate să aștepte. Apoi există copii din zone izolate și lovite de sărăcie. Pentru ei, școala online pur și simplu nu există.
Nu au nici internet, nici dispozitive. Așa arată învățământul online din România.” a declarat Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița.

Având în vedere aceste dureroase realități, Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița, a inițiat Proiectul „PRO Educație”.

Dupa cum au promis, acestia au demarat vineri, 4 iunie, proiectul în comuna Morteni, cu sprijinul colegilor din organizatie Laura Crivat și Ovidiu Bucur.
Sâmbătă, echipa de voluntari PRO România Dâmbovița a ajuns în comuna Băleni, cu sprijinul candidatului PRO România la funcția de primar al comuniei, Cristian Vălu.
Activitățile s-au bucurat de un real succes, participanții afirmând faptul că acestea reprezintă un sprijin important.
Vom ajunge în fiecare localitate!

„Suntem PRO România și punem accent pe educație!”

Duminică, Organizația și-a îndreptat atenția către „micile prințese din hambar”: Cătălina, Andra, Lili, Florina, Paraschiva și Andreea.
Familia Mocanu din satul Gheboaia se confruntă cu mari dificultăți; tatăl fetelor s-a îmbolnăvit grav de ficat și nu mai poate munci. Așa că stă acasă, cu fetițele, în timp ce soția lui muncește pentru salariul minim într-o firmă de sortat deșeuri, la oraș. Aurica nu vine zilnic acasă, pentru a economisi banii de transport.
Cu sprijinul domnului senator, Adrian Țuțuianu și al echipei PRO România – Finta, prin candidatul la funcția de primar al comunei Finta, domnul Toader Costel, am reușit să readucem un zâmbet pe buzele celor mici și o speranță în sufletele celor doi părinți.
„Mulțumim și colegului nostru, Scripa Cătălin – PRO România – Bilciurești, pentru faptul că a a făcut posibilă implicarea Fundației „Marius și Prietenii”, intermediind construcția locuinței familiei Mocanu și oferind fetelor șansa de a frecventa cursurile Asociației „Șansa Ta”. Tot dumnealui a donat familiei un motocultor, necesar acestei gospodării.
Domnul senator, Adrian Țuțuianu se va implica în continuare în sprijinirea acestei familii greu încercate.”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share