Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PMP: Toleranță zero față de corupția din sistemul de sănătate

PMP condamnă ferm actele de corupție din sistemul de sănătate care înseamnă un atentat la siguranța națională. Lipsa de reacție, de ani de zile, a autorităților față de desfășurarea ilicită, pe piața echipamentelor medicale, a numeroase firme dubioase, care au manevrat sume imense din bugetul de stat, denotă o mare vulnerabilitate a statului român.

Partidul Mișcarea Populară solicită organelor competente să reacționeze dur față de comportamentul  discreționar al agenților economici care derulează comerț cu produse medicale și care pun în pericol sănătatea publică. Cazul furnizării către clinici și spitale de stat și private, de reactivii neconformi pentru analizele românilor, este parte a unei grupări de crimă organizată care acționa în mai multe județene, de ani buni de zile.

PMP atrage atenția Guvernului că  are obligația nu doar să finanțeze masiv sistemul de sănătate, ci trebuie să asigure și protecția cheltuirii corecte a acestor bani, printr-o atenție sporită asupra destinației  alocărilor bugetare. Din păcate, sistemul sanitar a rămas unul clientelar, de multe ori dirijat politic, din umbră, ceea ce denotă existența, în continuare a unei corupții endemice, la toate nivelurile.

Partidul nostru cere toleranță zero pentru corupția din sistemul de sănătate, care aduce atingere securității populației. Este nevoie de o mobilizare exemplară a instituțiilor abilitate care să reacționeze dur în asemenea cazuri. Un atentat la sănătatea publică este o declarație de război întregii Românii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share