Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Medicul Răzvan Constantinescu a primit interdicția de a mai preda studenților de la UMF Iași

Medicul Răzvan Constantinescu, binecunoscut pentru opiniile sale critice în ceea ce privește măsurile luate de autorități pe parcursul pandemiei, a fost pedepsit de către Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T, Popa, prin interdicția de a mai preda studenților sau de a participa la examene, informează 3puncte.ro.

Mai precis, dr. Răzvan Constantinescu a fost exclus din activitățile de predare, de seminar, lucrări practice de laborator, îndrumare de proiecte de an, participare la examene și orice alte activități care presupun interacțiunea față în față sau online cu studenții.

Reamintim că pentru opiniile sale, dr. Răzvan Constantinescu a fost chemat în fața Comisiei de Etică a UMF Iași, unde i s-a recomandat să nu-și mai facă publice opiniile.

Iată decizia luată de conducerea universității ieșene:

„Având în vedere faptul că la Comisia de cercetare disciplinară, numită prin Decizia 665/22.06.2021, este în lucru sesizare nr. 12488/17.06.2021, privind nerespectarea de către domnul Șef de lucrări Dr. Răzvan Nicolae Constantinescu a Deciziilor nr. 516 și 517 din 12 mai 2021 și Prevederilor Procedurii proprii privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în perioada pandemiei de Covid 19, cu modificările și completările aprobate de către Senatul Universității prin Hotărârea din data de 13.05.2021,

Având în vedere faptul că în cadrul audierii din data de 28.06.2021, salariatul a declarat în fața Comisiei de cercetare disciplinară faptul că nu va respecta prevederile Deciziilor nr. 516 și 517 din 12 mai 2021 și Prevederilor Procedurii proprii privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în perioada pandemiei de Covid 19, cu modificările și completările aprobate de către Senatul Universității prin Hotărârea din data de 25.06.2021, și nicio altă decizie/hotărâre având dispoziții similare,

Având în vedere că dl. Șef de lucrări Dr. Răzvan Nicolae Constantinescu este cercetat disciplinar și în cadrul Comisiei de cercetare disciplinară numită prin Decizia din 06.07.2021,

DECIDE:

Art. 1 Începând cu data prezentei decizii și până la finalizarea lucrărilor Comisiilor de cercetare disciplinară, numite prin Decizia 665/22.06.2021 și Decizia 678/28.06.2021, domnul Șef de lucrări Dr. Răzvan Nicolae Constantinescu nu va mai desfășura activități de predare, de seminar, lucrări practice de laborator, îndrumare de proiecte de an, participare la examene și orice alte activități care presupun interacțiunea față în față sau online cu studenții.

În această perioadă salariatul va desfășura celelalte activități din fișa postului sau activitățile trasate în mod direct de către decan/șeful ierarhic.

RECTOR, Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu”.

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share