Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ponturi de crestere pentru ectomorfi

 Ponturi de crestere pentru ectomorfi

  Ectomorfii au rate metabolice foarte mari, fiind foarte greu pentru ei sa acumuleze masa musculara si sa castige in forta. Aceasta poate fi o situatie frustranta pentru multe personane-baieti in special, care devin complexati de faptul ca sunt prea slabi si sfarsesc prin a avea o imagine de sine precara. Pentru ectomorfi, efortul de a acumula masa musculara este similar cu cel depus de un obezi pentru a slabi…. Uneori pot fi dominati de frustrare datorita progreselor lente, ceea ce poate conduce la instalarea unor complexe psihice si o imagine proasta despre sine. Rabdarea si perseverenta reprezinta elementele cheie, pentru ca multi incepatori ectomorfi, din dorinta de a progresa mai rapid, se antreneaza prea mult si prea rapid si ajung la supraantrenament.

bn

In ceea ce priveste antrenamentul cu greutati, recomandarea este sa se lucreze simplu, cu greutati libere si miscari compuse, si minimul de exercitii de izolare. Cum si acest timp de antrenament arde ceva calorii, cel mai bine este sa se imparta antrenamentul in 3 zile pe saptamana, optional adaugand inca o zi in plus, dedicata superseturilor. Primul exercitiu pentru fiecare grupa musculara va avea o schema piramidala (se va creste treptat greutatea).

j

Ectomorfii tind să fie hiperactivi și cu un metabolism rapid. Astfel că prima soluție, și cea mai evidentă, este mai puțină activitate. Conservarea energiei nervoase este importantă, ectomorfii au nevoie de mai multă relaxare.

Prin natura, ectomorfii au nevoie de puțin somn. Pentru că ard așa de multe calorii, chiar și când nu sunt activi din punct de vedere fizic, este important pentru ectomorfi să aibă parte de suficient somn pe timpul nopții, cel mai bine după un program regulat. Perioade scurte de somn pe timpul zilei pot ajuta.

ma

Ponturi de crestere pentru ectomorfi

Acești indivizi activi necesită multe calorii. Au nevoie de mâncare densă caloric. A sări peste o masă este păcatul capital pentru un ectomorf. În cazul ectomorfilor glucidele cu indice glicemic ridicat nu reprezintă o problemă. Chiar este nevoie, pentru a susține metabolismul, ca 50-55% din dietă să fie formată din carbohidrați, 30% din proteine si 15-20% din grăsimi sănătoase. Deși mănâncă mult la o masă, aportul caloric zilnic este evident sub necesarul lor de susținere. Ajută urmarea unei perioade de câteva săptămâni, de calculare precisă a caloriilor, și de încercare treptata de a ridica totalul zilnic. Mult mai bine se face asta prin creșterea numarului de mese decât prin creșterea cantității de mâncare raportata la fiecare masă.

f

Alimentatia ar trbui sa cuprinda alimente cu densitate calorica ridicata precum leguminoasele (mazare, fasole boabe, linte, naut, soia), cereale integrale, nuci, seminte, unturi vegetale, lactate grase, oua, peste si carne.

Doresti sa ai o dieta de calitate care sa-ti asigure toti nutrientii esentiali, ai nevoie de noi ponturi privind diversitatea alimentelor, iti doresti o alimentatie cat mai sanatoasa, esti nerabdator sa-ti atingi mai repede obiectivele sportive, doresti sa achizitionezi suplimente alimentare cat mai de calitate? Scrie-mi pe adresa de email, relateaza povestea si doleantele pe care le ai si ne straduim sa concepem o dieta si un program de suplimente alimentare cat mai adecvat nevoilor tale.
 Adrian Udrea-  nutritionist sportiv

plantevindecatoare@gmail.com

Citeste si…

Unturile vegetale – alimente pline de proteine, grasimi sanatoase si vitamine

Aminoacizii cu catena ramificata si glutamina – combustibilul ideal pentru musculatura 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share