Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Prietenii Cuvântului și Muzicii i-au adus un prim omagiu lui  Costy- POETUL IUBIRII,  la el acasă

Sâmbătă, 30 septembrie, începând cu orele 15:00, la Centrul Județean de Cultură și Artă Piatra Olt, s-a desfășurat prima ediție a festivalului concurs de muzică  și poezie ,, „Constantin Triță – Poet al Iubirii”, cu sprijinul Consiliului Județean Olt. Gazdele evenimentului au fost Primăria și Consiliul Local și Muzeul Județean.

Primarul Nicușor Rada a fost o prezența activă a festivalului, rămânând în mijlocul invitaților, până la finalul activității.

Încă de la începutul mandatului meu, împreună cu echipa de la Primărie și Consiliul local, pe lângă multiplele proiecte sociale și edilitare, susținem învățământul, sportul și cultura, repere care au fost, sunt și vor rămâne prioritare… Prin evenimente precum ,, Zilele Poeziei Orașului Piatra Olt “, ne asigurăm că punem în valoare bogăția creativă și spirituală a comunității noastre. ” a declarat edilul local.

Moderatorul evenimentului, la care au participat scriitori din 23 de județe ale țării, din Republica Moldova și Anglia, a fost cunoscuta scriitoare Zenovia Zamfir, care a fost secondată de către Constanța Triță, soția lui Constantin Triță, vizibil emoționată, de participarea masivă la eveniment al celor care l-au cunoscut, îndrăgit, apreciat pe “Poetul Iubirii”,  într-o atmosferă caldă, încărcată de emoție, în care poezia și muzica și-au dat mâna,  într-o zi minunată de toamnă.

Poeți, muzicieni, jurnaliști, reprezentanți ai unor asociații și cenacluri literare, din România, dar și din Republica Moldova etc. au venit la Piatra-olt, cu prilejul Festivalului, demonstrând aprecierea, respectul, admirația pentru Costy Triță, poet talentat, dar și un prieten admirabil, personalitate empatică, participant activ, cu ocazia multor evenimente culturale, desfășurate de-a lungul timpului, în toată țara.

MARELE PREMIU al Festivalului Concurs de Muzică Folk și Poezie ,, Constantin Triță Poet al iubirii Piatra Olt , Ediția I 2023 a fost câștigat de Marin Rada. Au mai fost premiați Tei George- ”Bădia”, Adrian Itoafa,Marinela Tcaci.

”Revederi, mai presus de cuvinte. Din toate zonele istorice ale țării, dar și din Anglia, Republica Moldova. Undeva în Oltenia. La Piatra Olt. Trăiri, dincolo de vorbe. Sub semnul iubirii. Al iubirii pentru semeni. Pentru cei care iubesc, sunt iubiți și dăruiesc iubire. Despre cel mai „poet al iubirii”: Constantin Triță. Despre cea mai iubitoare dintre soții:Constanța Tanty Triță. Despre atunci cand autoritățile locale, județene întind mâinile către iubitorii de cultură. Cultura care te ridică de la sol, te înalță și te menține ca nație” a ținut să spună Mioara Baciu.

Constantin Trită a fost omul care a iubit  și Valea Jiului și pe oamenii săi și abia aștepta să revină, la un recital de poezie și muzică, alături de prieteni.

Și  a ars precum o candelă pe altarul culturii românești și va rămâne, cu siguranță, un nume de referință în istoria literaturii de factură romantică; opera sa va dăinui de-a pururi și va transcende peste generații.

În cadrul evenimentului  în calitate de președintele  al Clubului de Presă am acordat mai multe premii și cadouri unor participanți și o diploma de merit IN MEMORIAM- CONSTANTIN TRIȚĂ-  în semn de mulțumire și recunoștință pentru meritele deosebite în promovarea Culturii naționale și Universale, pentru creșterea puterii și responsabilității sociale, pentru buan colaborare în proiectele derulate alături de PRESĂ, pentru UNITATE și SOLIDARITATE UMANĂ”.

Programul complex, a cuprins pe lângă premierea concurenților participanți la concursul de poezie dedicat poetului Constantin Triță și  un vernisaj de artă vizuală pregătit de talentatele artiste plastice Ionela Flood și Alexandra Tronaru dar  un spectacol de muzică populară și folk, cu participarea unor renumiți interpreți precum : Maria Ghinea, Vasia Oprea, Camelia Petria, Alexia Rotaru, Mihai Bodogan, Corina Corpodean, trupa Arhaic.

Cu toții l am simțit pe Costy  aproape, alături de noi,veghindu-ne, într-un  eveniment marathon, plin de încărcătură emoțională ,dăruire și dragoste față de ceea ce ne unește: Cuvântul, Cartea, Ziarul, Revista!

Iar a doua zi, reprezentanții CLUBULUI DE PRESĂ  au adus un omagiu poetului și la cimitirul în care, acesta a fost înhumat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin