PROGRAM spectacole luna noiembrie- Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște ne-a pregătit incă o lună de spectacole de bună calitate. Debutul acestei luni va fi chiar o premieră, ”3 ore după miezul nopții” în regia lui Mihai Măniuțiu, coregrafia: Andrea Gavriliu – o formulă inedită, combinație de teatru, muzică și dans, un spectacol care porneşte de la poemul “Psalm” de Paul Celan.

Pe 15 și 29 noiembrie ne reîntâlnim cu Di Trevis ( Londra), femeia regizor care s-a îndrăgostit de Teatrul Tony Bulandra și de orașul Târgoviște pentru spectacolul ”Richard al III-lea”, de W. Shakespeare. Ce a însemnat pentru Di Trevis punerea în scenă a acestei piese si cine este actorul care a determinat-o să regizeze spectacolul Richard al III-lea, puteți urmări în seria de interviuri pe care le-a acordat în exclusivitate pentru Oficial Media.

Di Trevis- Richard al III-lea- Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Tot la sfârșitul lui noiembrie, pe 22, revedem Balcanicele, după Jules Tasca, regia Alexander Hausvater, un spectacol puternic încărcat din punct de vedere politic, întrucât este vorba despre drama inimaginabilă a femeilor musulmane din Bosnia, în timpul conflictului armat cu Serbia, la sfârșitul secolului 20. Este un spectacol despre evenimente reale trecute sub tăcere în mod sistematic, nu doar de comunitatea internațională, ci și de chiar victimele lor.

Nu ratați și punerea în scenă a lui Satie Erik ( SATIERIKON) pe 27 noiembrie, regia Horațiu Mihaiu, un spectacol vizual, țesut din coregrafie, muzică și imagine, o călătorie culturală inedită reunind două personalități istorice singulare, două inteligențe separate de secole, dar foarte similare prin umor, inventivitate și datorită proprietății remarcabile de a fi cu mult înaintea contemporanilor lor: Petronius, autorul unuia dintre cele mai cunoscute texte ale antichității și Erik Satie, compozitorul francez care a inventat avangarda muzicii clasice. Urmărește un interviu cu Liviu Cheloiu, protagonistul din Satierikon, acordat în timpul repetițiilor pentru premiera piesei ce a avut loc pe 19 aprilie.

Liviu Cheloiu într-un Satierikon a lui Horațius

E frrrrig afară, vă așteptăm la teatru!  😉

Rezervări bilete: 0245 210 046

prog noiemb

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share