Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Radu Popa: ”Nepăsarea este o formă de moarte lentă”

Radu Popa a declarat în conferința de presă de la sediul Organizației PSD Dâmbovița că există un om, un adversar în această campanie, care ar avea o cu totul altă responsibilitate acum, înainte de începerea școlilor. Popa și-a numit subiectul manifestului politic, ”Nepăsarea este o formă de moarte lentă”

”Suntem la câteva zile de anunțata începere a anului școlar și astăzi nimeni nu știe dacă școlile vor începe pe 14 septembrie sau pe 1 octombrie și nimeni nu știe cum vor începe.

Singurul lucru pe care îl stie toată lumea e că pe 27 sept. vor fi alegerile.

Pentru că de acum nouă luni de zile de când a fost investit, Guvernul PNL susținut de Sorin Ion a fost preocupat doar de alegeri. Nimic altceva.

Atât președintele PSD, deputatul Corneliu Stefan, cât și eu, am atras atenția în conferințe de presă succesive asupra absenței unui proiect de relansare economică, dar guvernul nu a fost preocupat nici de combaterea pandemiei, nici de nivelul de trai al românilor și astăzi vedem că nu le pasă nici de sănătatea copiilor. Această batjocură trebuie să înceteze!

Atrag atenția că administrațiile locale sunt la limita rezistenței și nu au fondurile necesare pentru începerea în siguranță a anului școlar.

După aproape un an de zile în care Guvernul lui Sorin Ion a lăsat gestionarea pandemiei pe seama administrațiilor locale, bugetele sunt secătuite iar consecința acestui deficit sever de fonduri va însemna șanse mai mici în lupta cu virusul.

Copiii noștri nu merită să își asume acest risc.

E timpul ca Inspectoratul Județean școlar să se apuce de treabă.

E vremea ca Sorin Ion,  desemnat responsabilul numărul unu de soarta învățământului, să-și asume funcția și să abandoneze goana după voturi.

Pentru el competiția electorală e pierdută dar mai are o șansă în lupta cu virusul.

De aceea, fac un apel la candidatul Sorin Ion să nu creadă că virusul se sperie de declarațiile ministrului Anisie și să fie conștient de responsabilitatea pe care o are. Mai are încă timp, nu prea mult ,dar mai are să facă întâlniri cu șefii administrațiilor locale din fiecare oraș în fiecare comună și împreună cu aceștia să convină măsurile concrete pe care Inspectoratul Școlar Județean le-a pregătit pentru începerea anului școlar.

Liniștea care acompaniază săptămâna premergătoare începerii școlii conține în ea o periculoasă nepăsare. Este revoltător să spui cu o săptămână înainte de începerea școlii lor că este posibilă amânarea startului cu două săptămâni.

Este o bătaie de joc la adresa tuturor: copii, părinți profesori, autorități locale.

Pentru un sistem de educație adecvat este nevoie de predictibilitate, nu de anunțuri făcute cu o noapte înainte, pe modelul Ord. de urgență făcute cu o seară înainte, când toți românii așteptau miezul nopții pentru a ști ce au voie și nu au voie să facă a doua zi.

Au avut la dispoziție toată vara și nu au făcut nimic.

Este cu atât mai revoltător mai ales după ce, tu Guvern, nu ti’ai îndeplinit nici una dintre obligațiile avute: nu ai achiziționat tabletele promise copiilor și nici nu le’ai distribuit celor care aveau atâta nevoie de ele, așa cum ar fi trebuit, nu asiguri măști nici pentru profesori și nici pentru elevi, nu ești capabil să emiți, în timp util, niște norme FERME, care să stabilească planul concret pentru redeschiderea in siguranță a școlilor.

Asta mai ales în condițiile în care, in haosul creat de guvernul lui Sorin Ion, cu toții am făcut eforturi supraomenești pentru a suplini lipsa de implicare a guvernului: cetățeni, părinți,directori de școală, primari și șefi de instituții.

După cum bine știți problema tabletelor este una foarte mare pentru că nu putem aștepta încă două luni până când unicul furnizor de tablete va livra dispozitive de lucru și internet, in situația adoptării scenariului hibrid cu care ne amenința ieri premierul PNL.

Dar Sorin Ion e preocupat de campania electorală, doar că nimeni, niciodată, nu a câștigat CJ cu 22%.

Câte măști a asigurat guvernul lui Sorin Ion copiilor dâmbovițeni? ZERO

Câte mănuși și câte măști a asigurat guvernul lui Sorin Ion profesorilor, colegilor lui, celor cărora le cere votul? ZERO!

Câte covorașe dezinfectante au școlile din DB? ZERO

Câte afișe informative au tipărit pentru școli? TOT ZERO

Câte termoscanere au instalat la intrarea în scoli? TOT ZERO

Aceasta cinică nepăsare e modul in care candidatul liberal răspunde de sănătatea copiilor?

Dar cine va fi răspunzător dacă un copil se infectează, merge acasa și îmbolnăvește un bunic sau un părinte? Consecințele vor fi dramatice dacă nu chiar mai rău.

Vă imaginați ce s’ar întâmpla dacă-Doamne ferește!-un cadru didactic care intră în contact cu 20 de copii/zi s-ar infecta?

Faceti un calcul simplu și vedeți câte familii sunt puse în pericol de nepăsarea criminală a guvernaților lui Sorin Ion!

Pana la 14 Septembrie mai sunt câteva zile și părinții au dreptul să știe cum se vor întoarce copiii, în siguranță, de la școală.

Lupta politică nu trebuie sa gripeze actul administrativ și PNL poarta întreaga răspundere a organizării, in condiții sigure, a anului școlar. Au guvern, au ministrul Educației-așa cum e el…-și îl mai au și pe Sorin Ion. Ei poartă toată responsabilitatea.

Citește și:

Radu Popa: Un potențial imens al României, de salvare a economiei prin agricultură și turism

Ar fi fost nevoie de un PLAN INTEGRAT DE PROTECȚIE SANITARĂ prin care să fie asigurați părinții că școala nu înseamnă boală, că guvernul livrează necesarul de măști pentru toți elevii, pentru toate cadrele didactice și personal auxiliar, că sunt implementate toate măsurile igienico-sanitare, că există bănci individuale pentru toți elevii, că scolile au dezinfectant, măști, mănuși, covorașe dezinfectante, stickere pentru distanțare starea socială, afișe informative, termoscanere la intrarea in scoli și echipamente de înaltă calitate pentru asigurarea curățeniei, cum sunt cele pe bază de aburi, care omoară 99% dintre bacterii.

Ar fi fost nevoie ca până azi acest Plan sa fi fost conceput și livrat școlilor, iar acestea, la rândul lor, să le fi prezentat Comitetelor de părinți pentru ca ei, la rândul lor să pregătească copiii. Acest 14 septembrie e unul special și în condiții speciale, regula spune că trebuie să iei măsuri speciale.

Radu Popa, PSD Dâmbovița: „România nu se poate salva cu sloganuri!”

Suntem în cel mai greu moment al războiului sanitar și Sorin Ion și-a abandonat responsabilitățile iar guvernul lui a abandonat copiii. Apoi, pentru ca toată problema să devină imposibilă, a uitat să facă rectificările bugetare necesare. -Întrebați primarul de la Corbii Mari ce înseamnă să te abandoneze autoritățile în plincă criză sanitară; întrebați primarul de la Pucioasa ce înseamnă să îți dea doar obligații, Comitetul de Urgență, dar să te lase fără fonduri!

Iar dacă pentru unii, siguranța copiilor și a cadrelor didactice este mult mai puțin importantă decât organizarea alegerilor, pentru noi este prioritară.

Din acest motiv spun că tăcerea lui Sorin Ion și a guvernului său reprezintă o cinică nepăsare.

Nu mă va putea convinge nimeni că nu e posibil: PSD a gândit programe sustenabile și eficiente: “cornul si laptele” a devenit traditie (chiar daca in ultimii ani s-au văzut destule denaturări ale ideii initiale), autobuzele pentru transportul copiilor de la sate sunt, de asemenea, un instrument functional.

Rând pe rând, de la cele elementare la cele subtile, toate problemele din invatamant trebuie sa-si găsească răspunsuri urgente si temeinice. Altfel, nu ne ramane decat sa contemplam cu disperare si prezentul, dar si viitorul”, a declarat Radu Popa în conferința de presă.

PSD Dâmbovița, conferință de presă 15 iunie 2020. Costin Cozma, Radu Popa, Dorinel Soare

Material realizat la comanda PSD Dambovita; CMF: 21200019
Distribuie acest articol Oficial Media
Share