Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Radu Popa: Un potențial imens al României, de salvare a economiei prin agricultură și turism

Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița, s-a aflat astăzi în conferință de presă, așa cum ne-am obișnuit în ultima perioadă, prin intermediul platformei zoom. Am ținut să detaliem și să lămurim câteva aspecte extrem de importante pe care vecepreședintele PSD Dâmbvița, le-a atins în declarațiile sale.

*Agricultură

*Turism, Horeca

*Biserică

Radu Popa

Radu Popa: suntem țara cu cel mai mare potențial agricol din Europa

Criză sanitară a paralizat economiile lumii și în mod evident ne împinge spre cea mai violentă criză economică din ultima sută de ani.

În fața acestui val de disperare economică și financiară, guvernul de la București nu are niciun plan de salvare. România stă pe doi piloni principali care o pot salva: resursele energetice- suntem una dintre puținele țări din Europa care au resurse de gaz și o capacitate de producție mare de energie electrică- și suntem țara cu cel mai mare potențial agricol din Europa.

În opinia mea, soluțiile de relansare economică în aceste direcții trebuie concentrate. Guvernul trebuie să împrumute urgent cât mai multe miliarde de euro poate și să repornească marile șantiere de infrastructură rutieră-trebuie să facem autostrăzile de care tot vorbim de 30 de ani și nu le facem- trebuie să construim centuri în jurul cât mai multor orașe pentru că asta înseamnă dezvoltare economică, adică locuri de muncă și bani și marile șantiere de infrastructură feroviară-în criză, transportul favorizat va fi cel care e mai ieftin.

Radu Popa, PSD Dâmbovița: „România nu se poate salva cu sloganuri!”

Apoi trebuie să restartăm marile proiecte de dezvoltare hidrologică ale României reprezentate de canalele de irigații începute de pe vremea comunistă. Aceste magistrale de apă pot salva agricultura și odată cu ea întreaga Românie.

Potențialul agricol al României este cunoscut și recunoscut, el trebuie doar pus în valoare de niște minți luminate cum nu vedem astăzi în Guvern.

Suntem în a 49 zi de criză și nu știe nimeni să spună dacă mai avem ministru la Agricultură sau nu, dacă el mai trăiește sau nu, dacă e nu mai este în România sau nu, azi pare că stă ascuns. Problema e că facturile la utilități nu vor sta ascunse.

Apoi avem această imensă problemă reprezentată de HORECA.

Valea Prahovei a stat închisă pe finalul iernii, a rămas închisă de 1 martie și de 8 martie, a continuat să fie închisă în toată perioada Paștelui și nici de 1 mai hotelurile și restaurantele nu și-au primit clienții.

Toate acestea desenează un tablou al dezastrului economic, multe sute de milioane de euro nu s-au mai întors la bugetul formă de taxe și impozite și multe sute de mii de locuri de muncă sunt puse în pericol.

Suntem la începutul lunii Mai, litoralul a ratat potențialul de a creștere a consumului reprezentat de petrecerile antologice ocazionate de 1-2 mai și e pe cale să rateze jumătate din sezonul estival.

PSD și Pro România, a fi sau a nu fi alianță?!

Asta înseamnă că zeci de mii de locuri de muncă puse în pericol!

Asta înseamnă multe milioane de euro, zeci de milioane de euro care nu mai ajung la buget și în final înseamnă o vulnerabilitate severă în construcția bugetului.

Una dintre soluții, în viziunea mea este vaccinarea tuturor celor care vor să intre în zonele turistice și transformarea lor din potențiali factori de îmbolnăvire în factor de sprijin și de stimulare a consumului.

N-am văzut niciun studiu referitor la algoritmul de contagiune. De ce s-au închis bisericile?

Bisericile au rămas închise de Paște dar spații cu potențial mult mai mare de contagiune au rămas deschise.

Nu cred că poate să-mi explice cineva și n-am văzut niciun studiu referitor la algoritmul de contagiune al Covid structurat pe grupe de vârstă, pe zone geografice sau pe meserii.

Cred că era nevoie încă de la debutul crizei sanitare realizarea unei hărți a riscurilor.

Nici astăzi această hartă nu a fost realizată și cu ajutorul ei puteam să identificăm ușor și să izolăm zonele cu potențial mare de risc și în felul acesta să restartăm alte zone din economie.

PSD Dâmbovița propune guvernului adoptarea unor măsuri economice și sociale de urgență

Care sunt rațiunile pentru care bisericile au fost închise de Paște? Dar cum s-a fundamentat opinia guvernamentală care a tras această concluzie atâta timp cat nu avem un studiu de impact bazat pe algoritmul de contagiune?

De unde știm că nu avem acest document rezultă, în primul rând, din faptul că această studiu de impact putea fi realizat doar după o testare în masă.

Deci, în absența instrumentelor de măsurare nu putem tragem nicio concluzie fundamentată și corectă  doar una pământeană : unii sunt fără nici un Dumnezeu.

Ultimele citite:

BreakingNews: Proteste de proporții în California – „Suntem sănătoși și trebuie să ne dați drumul”, ”Incheiati-i tirania”

Azi 3 Mai: Înaltul reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell – Epidemia a fost folosită pentru a se restricționa presa

Dr. Răzvan Constantinescu spune că sunt mai mulți doctori decât pacienți. ”Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share