Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Rafila: Certificatul verde să fie obligatoriu doar atunci când numărul cazurilor crește

”Propunerea pe care am făcut-o eu se referă la faptul că acest certificat verde nu trebuie perceput că o metodă de constrângere în ceea ce privește vaccinarea. Eu sunt un susținător al vaccinării și lucrul acesta l-am demonstrat în toată activitatea mea și în declarațiile publice. Din păcate, în Ʀoмâɴia, majoritatea populației nu s-a vaccinat.

Deci plecăm de la o realitate. Atunci, scopul este să încercăm să facem în așa fel încât populația să perceapă vaccinarea ca pe un act de protecție individuală și colectivă și nu ca pe un fenomen de constrângere”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Digi 24.

Rafila a venit cu o nouă propunere, certificatul verde să fie obligatoriu doar atunci când numărul cazurilor crește. Medicul a îndemnat oamenii să se vaccineze si să nu vadă acest sfat ca un ordin.

„În momentul în care vom observa – și în asta constă propunerea pe care am făcut-o – o reluare a creșterii, care este consistentă, adică să fie o creștere care să dureze, de exemplu 3 săptămâni (…), să putem să introducem pentru anumite tipuri de activități și rămâne să discutăm care sunt acestea, certificatul verde.

În momentul în care înregistrezi o scădere constantă și o scădere consistentă, de exemplu 0,5 e o incidență foarte mică, să poți să renunți la el”, a precizat Rafila, susținând că măsura trebuie să fie predictibilă și anunțată din timp, astfel încât populația să știe la ce să se aștepte.

„E bine să încercăm să găsim un partener în populație. Cred că ar putea să funcționeze și ar putea să facă mai acceptabil acest document. Acest document a fost introdus pentru a facilita călătoriile în spațiul UE. Ulterior, unele state l-au folosit fie pentru reducerea transmiterii în anumite spații aglomerate, cum ar fi cluburi, discoteci etc. sau alte state l-au folosit pentru a stimula vaccinarea.

Eu vreau să avem un parteneriat cu populația, pentru că acest parteneriat a lipsit, din păcate, un an și jumătate, măsurile au fost de foarte multe ori luate într-un timp foarte scurt, nu au fost explicate, nu au fost comunicate și lucrul acesta a osтιʟιzᴀт o bună parte din public.

Dacă o să continuăm în același mod nu cred că o să avem succes în acest demers de sănătate publică și dacă am trecut prin acest val 4, care a fost îngrozitor și nu am luat nicio măsură începând din data de 5 iulie, pentru că această creștere a început în 5 iulie, și ne-am gândit abia la sfârșitul lui septembrie sau octombrie să luăm primele măsuri, lucrul acesta cred eu că justifică măcar să aplicăm o altă metodă”, a mai spus Rafila.

sursa: live48times.com

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share