”Repowering the EU with Hydrogen Valleys”

La data de 1 martie 2023, la Bruxelles, o delegatie din partea INCD INSEMEX a participat la evenimentul “Repowering the EU with Hydrogen Valleys”.
Evenimentul a avut loc în contextul REPowerEU și al Planurilor Industriale Green Deal. Este organizat de DG Cercetare și Inovare a Comisiei Europene și susținut de Hydrogen Europe, Hydrogen Europe Research și Parteneriatul pentru hidrogen curat. Acesta a reunit întreaga comunitate pentru a discuta despre rolul central al Hydrogen Valley în demararea economiei hidrogenului la nivel local și a prezentat o gamă largă de soluții inovatoare pentru hidrogen. Hidrogenul este unul dintre domeniile prioritare în care sunt necesare tehnologii inovatoare și pregătite pentru piață pentru a accelera eliminarea treptată a combustibililor fosili și pentru a asigura bunăstarea economică și socială cetățenilor UE.
Hidrogenul este unul dintre domeniile prioritare în care sunt necesare tehnologii pregătite pentru piață pentru a accelera eliminarea treptată a combustibililor fosili.
Hydrogen Valleys sunt zone geografice în care economia UE cu hidrogen funcționează la nivel local și include cetățeni. Hydrogen Valleys contribuie la obiectivele REPowerEU prin extinderea producției și ofertei de hidrogen verde pentru a satisface cererea în creștere din industrie, transport și alte sectoare.
Pentru ca Europa să rămână lider în desfășurarea văilor hidrogenului, industria europeană a hidrogenului, comunitatea științifică și regiunile europene, împreună cu Comisia Europeană, trebuie să intensifice și să accelereze acțiunile comune.
Comisia Europeană a alocat o sumă suplimentară de 200 de milioane EUR pentru Hydrogen Valleys, ca parte a REPowerEU. Acest lucru va aduce UE mai aproape de dublarea numărului de văi de hidrogen din Europa.
Evenimentul este organizat de Direcția Generală pentru Cercetare și Inovare a Comisiei Europene și susținut de Hydrogen Europe, Hydrogen Europe Research și Clean Hydrogen Partnership.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share