Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Banca Nationala a Greciei se retrage din Sud-estul Europei, inclusiv din Romania

piraeus_bank_600

Banca Nationala a Greciei va trebui sa se retraga din sud-estul Europei, asta inseamna si tara noastra. Acestia vor pastra operatiunile din Turcia. De asemenea Piraeus Bank isi va restrange aspru activitatile din strainatate, conform planurilor aprobate in iulie de catre Comisia Europeana.

National Bank o Greece(NBG) , cea mai mare banca elena si Piraeus Bank au primit aprobarile planurilor de restructurare de la sfaristul lui iulie, dupa ce Alpha Bank si Eurobank primisera déjà avizele de la inceputul lunii.

Dupa aceste planuri, Banca Nationala A Greciei, va pastra o participaţie majoritară la banca Finansbank din Turcia, insa va trebui sa se retraga din restul tarilor din sud-estul Europei.

NBG va trebui sa vanda subsidiarele din Romania, Serbia, Fosta Republica a Macedoniei, Bulgaria, Albania precum si operatiunile din Egipt si Africa de Sud. Va putea insa pastra unele operatiuni din Cipru, Marea Britanie si Malta.

Prin restructurarea sistemului bancar grecesc, la mijlocul lui 2012, Piraeus Bank Grecia a preluat ATE Bank Grecia cu toate sucursalele din regiune, inclusiv un procent de 93,27% din actiunile ATE Bank Romania.

Valoarea activelor din străinătate ale Piraeus Bank trebuie să fie redusă la 3,1 miliarde de euro până în iunie 2018 sau să fie vândute cu totul, cu excepţia anumitor combinaţii (Cipru-România, Cipru-Bulgaria sau Bulgaria-Albania-Serbia).

Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu a semnat un accord cu Piraues Bank la inceputul anului 2013, legat de preluarea pachetului detinut de ATE Bank Romania pentru 10,3 milioane de euro. In decembrie s-a finalizat. Dupa aceasta preluare ATE Bank Romania devine in februarie 2014- Banca Romana de Credite si Investitii (BRCI)

Grupul National Bank of Greece detine in Romania: Banca Romaneasca, societatea de asigurare-reasigurare GARANTA, NBG Leasing si societatea de servicii de investiţii financiare NBG Securities România.

In 2013 Grupul Banca Romaneasca a inregistrat pierderi de 109,86 milioane lei, in crestere de la 61,07 milioane de lei in 2012. Tot acestia la sfarsitul lui 2013 detineau active de 7,44 miliarde de lei, fata de 7,23 miliarde de lei in 2012.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share