Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

TRAIAN BASESCU: Parlamentarii au înţeles că nu ei sunt stăpânii legii, ci că legea e stăpânul lor!

presedintePreşedintele Traian Băsescu a declarat in aceasta seara, într-o conferinţă de presă, că salută iniţiativa lui Klaus Iohannis şi a lui Victor Ponta de a accelera procesele derulate în Parlament privind respingerea legii graţierii şi amnistiei, precum şi răspunsul pozitiv la cererile DNA privind arestarea şi percheziţiile unor membri ai Parlamentului.

Despre votul din diaspora la alegerile prezidenţiale:

“”Cu toţii am văzut împiedicarea exercitării dreptului la vot în străinătate – în Londra, Paris, în Italia, la Torino, şi în Spania. De la momentul închiderii voturilor am cerut informaţii de la toţi ambasadorii. Am primit în copie toate solicitările pe care le-au făcut  premergător campaniei electorale, în timpul acesteia şi între turul I şi II. Toţi ambasadorii au solicitat prin Ministerul de Externe mărirea numărului de secţii de votare.

Românii să ştie că ambasadorii au informat corect asupra nevoii de creştere a numărului de secţii de votare, inclusiv, repet, ambasadorul de la Berlin.””

Despre proiectele aprobate în această săptămână în Parlament:

“”Dacă acest lucru s-ar fi produs permanent, România ar fi fost în Spaţiul Schengen. Mă bucur că în urma votului din 16 noiembrie, parlamentarii au înţeles că nu ei sunt stăpânii legii, ci că legea e stăpânul lor. Este un regret al meu că n-am reuşit să-i conving în zece ani de mandat cât de important este să nu blocheze Justiţia.””

Distribuie acest articol Oficial Media
Share